– Supporterne kan være stolte

Jürgen Klopp synes både Liverpools fans og supporterne til hans forrige klubb, Borussia Dortmund, kan være stolte over å ha vunnet FIFA Fan Award for 2016.

9. jan 2017 kl 22.46 Einar Kvande

De to lagenes supportere vant prisen for måten de sang You'll Never Walk Alone på i forkant av Europa League-kampen mellom klubbene på Anfield i april i fjor.

– Jeg husker kvelden som en av de mest spesielle og merkeligste i mitt liv. Jeg tror ikke vi der og da skjønte hvor følelsesladet og kompleks den kvelden var for meg, Zeljko (Buvac), Peter (Krawietz) og familiene våre, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi har tatt det inn over oss i ettertid. Det var så mange ting fra den kvelden som jeg aldri kommer til å glemme, men bidraget til begge lags supportere er kanskje det jeg vil huske aller best.

– Den beste stemningen jeg har opplevd

– Stemningen var den beste jeg har opplevd. Våre supportere bør være et eksempel til etterfølgelse for alle, hvordan man kan påvirke et lag og en kamp.

– Prisen er for begge lags supportere, og respekten som våre venner i Dortmund viste oss var typisk verdiene i verdensklasse som den klubben besitter. Det å gjøre ære på de 96 ofrene, deres familier og de overlevende etter Hillsborough-tragedien var veldig gripende.

– Jeg vet vi vant kampen og gikk videre, men alle som var på Anfield den kvelden eller så den på TV hjemme, om de hadde rødt eller gult og svart på seg, vet at fotballsporten kan være veldig stolt over hvordan de representerte sine klubber.

– På vegne av Liverpools lag og stab ønsker jeg å takke de som stemte i denne avstemningen. Utmerkelsen var veldig fortjent, og jeg håper de spesielle minnene som ble skapt den kvelden kan være et perfekt eksempel på hvilken glede fotballen kan bringe folk. Det viser også at man selv etter et nederlag kan gjøre ære på klubben sin med sine handlinger.

– Fotballfamiliene i Liverpool og Dortmund har all grunn til å være veldig stolte i kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]