– Vi skal klare oss bra uten Sadio

Divock Origi mener at Liverpool-troppen er sterk nok til å kompensere for fraværet til Sadio Mané under Afrikamesterskapet.

1. jan 2017 kl 16.51 Einar Kvande

Kampen mot Sunderland i morgen blir Manés siste før han slutter seg til Senegal-troppen foran Afrikamesterskapet. Det betyr at Liverpool må klare seg uten sin stjernespiller i hele resten av januar, og kanskje et stykke inn i februar også.

– I fotball kan alt skje. Dessverre må Sadio forlate oss, men vi har en stor, sterk tropp, noe som er en av våre store kvaliteter, uttaler Origi til Liverpoolfc.com.

– Uansett hvem som spiller i angrepsrekka, er jeg sikker på at vi kan klare oss bra og få mest mulig ut av hver enkelt kamp, legger belgieren til.

– Vi er en veldig sterk gruppe, og vi skal vise det i tiden som kommer. Det er jeg sikker på.

EN KAMP IGJEN
EN KAMP IGJEN  Sadio Mané slutter seg til Senegal-troppen foran Afrikamesterskapet umiddelbart etter Sunderland-kampen. Foto: Clive Brunskill/Getty Images

– Daniel er en flott fyr

Daniel Sturridge er klar til innsats, og snart vil Philppe Coutinho også være tilbake etter skaden han fikk i hjemmekampen mot Sunderland.

– Daniel er en flott fyr og en stor fotballspiller. Det er en fornøyelse å spille sammen med ham, sier Origi.

– Vi må støtte hverandre, alle sammen i alle lagdeler. Vi som spiller i angrepet prøver å få det beste ut av hverandre, gjennom å presse hverandre. Til syvende og sist er det manageren som bestemmer hvem som skal spille, men dersom alle er i toppform er det bare nyttig for laget, noe som er veldig viktig med tanke på resten av sesongen.

– Daniel er en annerledes spillertype enn meg. Derfor kan jeg studere elementer i hans spill, og lære av ham. Jeg liker å spille sammen med ham. Han er en veldig intelligent spiller.

– Folk snakker noen ganger bare om hans avslutter-egenskaper, men han slår for eksempel gode pasninger også. Han har allerede bevist at han er en god spiller, og han er en veldig, veldig viktig spiller for dette laget.

Har vært effektiv

Origi håper å bevare plassen sin på laget i 2017. Etter at han kom inn som innbytter mot Sunderland den 26. november har belgieren startet alle kampene utenom den mot Manchester City i går. I denne perioden har han gjort fem mål.

– Jeg er alltid glad når jeg får spille, og jeg har vært effektiv også, noe som er veldig bra for meg.

– Jeg føler jeg fortsatt kan ta steg som spiller, og jeg føler jeg kan tilføre spillet mitt nye ting. Jeg forsøker å være så god som mulig, og jeg får god hjelp av staben her til å utvikle meg.

– En av kvalitetene til vårt lag er at vi er fleksible i alle posisjoner. Det gjør oss uberegnelige, og jeg er glad for at vi har et slikt system, som jeg liker så godt å spille i.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]