– Vi var heldige som scoret så tidlig

En beskjeden Georginio Wijnaldum vil ikke ta så mye av æren for seieren over Manchester City, selv om gjorde kampens eneste mål og ble kåret til banens beste spiller av både BT Sport og Liverpool.no.

1. jan 2017 kl 10.20 Einar Kvande

– Vi var heldige som scoret tidlig i kampen, og vi kjempet helt til siste slutt for de tre poengene. Det ble en veldig tøff kamp. Vi gjordet det bra, men vi mistet ballen for lett av og til, og det gjorde City sterkere. Men vi tok de tre poengene til slutt, og det var bra, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

Midtbanespilleren roser midtstopperne, Ragnar Klavan og Dejan Lovren, som klarte å holde Sergio Aguero i sjakk.

– For meg var de banens beste spillere, fordi de forhindret Aguero fra å være farlig foran mål. Hver enste kamp kjemper de mot gode spisser. De gjør det bra. De gjorde det bra i denne kampen, og jeg synes de var våre beste spillere. De stoppet en verdenklassespiller fra å score.

Men Wijnaldum innrømmer at også midtbanekrigen var viktig for å lande seieren.

– Den var veldig viktig, fordi City har mange spillere som kan lure seg inn mellom lagdelene våre, som Silva og De Bruyne. Det gjorde det vanskelig for oss, for vi ønsket å spille på vår måte, og vi ønsket å presse. Men av og til spilte de med fire midtbanespillere, og til og med fem når Aguero kom ned og søkte ball. Derfor ble det veldig vanskelig for oss å presse.

Selv var ikke målscoreren overrasket over at vinnermålet kom på en heading.

– Jeg har scoret mye med hodet i mine tidligere klubber. Det er kanskje overraskende for noen, for jeg er ikke høy. Det var et fint mål. Vi hadde ballen ute på venstresiden, og Adam Lallana la inn, og jeg headet. Adam kan skyte og legge innlegg med begge føttene. Det er ikke noe problem for ham. Det var en god heading. Jeg måtte bare få ballen på mål, og det var hva jeg gjorde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]