Hva nå Klopp?

Helga kunne sett lys ut, men vi blir avkledd og ydmyka.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Med seier i dag ville denne helga sett lys ut med tanke på at vi hadde hatt heng på topplagene. I stedet blir vi avkledd og ydmyket av et meget godt Tottenham og hengende etter i ligaen. 1-9 i målforskjell mot Manchester City og sistnevnte viser så altfor tydelig at noe er riv ruskende galt i min kjære klubb!

En ny "trend" er på gang. Vi taper også kamper og poeng mot topplagene. Dette synes jeg bare understreker det faktum at vi faktisk ikke er blitt bedre, men heller svakere under Klopps kommando. I sommer hadde vi sjansen til å styrke laget der det virkelig trengtes. To spillere som i dag spiller "fast" på backene var vel egentlig på vei bort? Gomez skulle lånes ut og Moreno selges. Klopp mislyktes så til de grader i jakten på den ene midtstopperen han ville ha. Det fantes tydeligvis ingen andre erstattere der ute. I stedet ble Sakho sendt på dør!

Mangelen på handling og vilje til å gjøre noe med forsvaret grenser til en naivitet jeg ikke trodde jeg skulle få oppleve under Klopp. Utrolig nok så virker det bare som om det er han og hans apparat som ikke ser hvor dårlig dette forsvaret er? Liverpool har ikke sluppet inn så mange mål på de ni første kampene siden før jeg ble født! Det er over 52! år siden....Mignolet må også ta sin del av skylden! Han er definitivt ikke et topplag verdig.

Masse ballinhav, sjanser og skuddstatistikk hjelper ingen verdens ting. Når vi ser på tallene etter kampen mot Tottenham er disse tallene slett ikke verst! Vi kan se tilsvarende tall etter mange kamper under Klopps ledelse, men som til syvende og sist gir altfor få poeng.

Denne sesongen trodde og håpet jeg vi skulle se et slagkraftig og godt Liverpool. Men når vi plukker laget fra hverandre og ser på spiller for spiller, er det rett og slett mange som ikke er gode nok. Mange spillere som er for ustabile og ujevne. Mange spillere som ikke leverer uke etter uke, kamp etter kamp. Ingen målgarantist er heller å finne på dette Liverpool laget. Det holder ikke med 3-4 spillere av toppkvalitet! Manè, Salah, Coutinho og Firmino kan ikke vinne kamper alene!

Det er også "interessant" å se at mange nå så smått begynner å tvile på Klopp. Tvile på at han noen gang vil få Liverpool tilbake der, i hvert fall vi røde, mener vi hører hjemme. Mange hadde nok trodd at vi etter denne sommeren virkelig skulle se et Liverpool som skulle hamle opp med de beste i England. Kanskje er vi utålmodige og ber om for mye? Klopp har fått tid og penger til å gjøre noe med dette laget. Nå vil tiden vise om han, med å kun bruke småpenger, vil få dette laget på vinnersporet igjen. Da snakker jeg ikke bare om å slå Huddersfield på lørdag, men vinne noen kamper på rekke og rad og få selvtillit inn igjen i dette laget. Jeg tør ikke tenke på et tap mot nevnte lag! Da vil tvilerne bli enda flere. Blir tvilerne mange nok, lever ikke managerne lenge....

Vi som har levd lenge nok er vant til å være hektet av i ligaen i løpet av november. Klopp har dårlig tid til å snu poengsankingen i Premier League. Mange vil si at det er lenge til mai, og at Klopp og Liverpool fremdeles har mye å vise og mye å kjempe om. Det er helt riktig, men med et Liverpool som ikke viser tegn til framgang fra forrige sesong, så er arbeidsoppgavene store og ikke minst krevende. Jeg liker Klopp, og håper for guds skyld han får det til med mitt kjære Liverpool. Han er nok fredet enn så lenge, men det varer ikke evig hvis resultatene uteblir!