Hvem har nøkkelen?

Det er ikke den verste kampen jeg har sett. Det begynner å bli en vane. Dominerende i banespill og brente sjanser.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det er uten tvil positivt at vi spiller United helt av banen. Nå kan jeg i hvert fall treffe mine United-kolleger på jobben med en viss stolthet! Hadde dette vært en boksekamp uten knock out, ville alle dommere i verden gitt en soleklar poengseier til Klopps menn.

Fotball er ikke boksing. Ikke turn. Ikke skihopp. Det er ikke stilen, men kun målene som teller og her har Liverpool problemer.

Vi ser angrep etter angrep. Mange vakre vorspiel, men den siste avgjørende detaljen mangler. Hvordan kan vi i kamp etter kamp si det samme? Vi er svært ineffektive i forhold til alt vi skaper av sjanser. Hadde dette vært tilfelle i en enkelt kamp kan vi forklare det med uflaks, men når det skjer gang etter gang kan vi ikke bruke den forklaringen.

Firmino er vår sentrale spiss. Han er god på sin måte, men han kommer i min bok i kategorien pen stil og få tellende resultater.

Salah er god til alt. Fart, innsats, teknikk, men unntaket er at han trenger for mange sjanser før han lager mål. Sturridge er bare en skygge av tidligere storhet. Etter mitt syn virker han utilpass i Klopp-fotballen. I tillegg serverer han mange paniske avslutninger. Hele midtbanen vår med Hendo, Can og Gini er bortimot ufarlige foran mål.

Vi har bare en spiller med en god skuddfot fra distanse. Jeg trenger ikke nevne navn. Har vi sett et skudd fra distanse av noen andre? Da tenker jeg ikke bare på tellende mål, men generelt på skudd fra distanse - og i skrivende øyeblikk ser jeg Fernandinho fra City blåse inn 5-2 mot Stoke fra 20 meter!

Det er kanskje ikke så mye som mangler i dagens Liverpool. Selvtillit er et nøkkelord. Det er nøkkelen, men hvem har den?