Stadig bedre sjanse til ligagull:7 poeng i november

Sannsynligheten for en plassering «Topp 4» økte til 84% etter en poengfangst i november som igjen overgikk skjemaet til 75 poeng.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Førsteplass er fortsatt den plasseringen som har klart størst sannsynlighet. Simulasjonsmodellen vurderer sannsynligheten for et seriemesterskap nå til drøye 26%.

10.000 simuleringer gir følgende fordeling:

Avstanden tilbake til Manchester United øker runde for runde og den interne konkurransen mellom de to lagene er i øyeblikket mindre interessant. Siden runde 7 har Liverpools sannsynlighet for å havne foran Manchester United faktisk vært større enn at vi klarer en plassering topp 4.

I forhold til skjemaet til 75 poeng ligger vi nå hele 4,6 poeng foran. I desember er vi oppsatt med motstand som beregningsmodellen vurderer som vesentlig sterkere enn i de foregående to månedene. Derfor krever 75-skjemaet kun 11,6 poeng på de seks kampene.

Men så er det fortsatt et åpent spørsmål om 75 poeng overhode er tilstrekkelig til å bli topp 4. Foreløpig er det i alle fall ikke mer enn tre andre lag som er på sporet til et slikt antall.