Er Liverpool gode nå?

Hvem kan finne en sammenheng i disse resultatene?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

«Er Liverpool gode nå» spør min helt uinteresserte kollega en dag. Vi skal på en såkalt «corporate event» til, ja nettopp, Liverpool. Undertegnede har selvfølgelig vært en pådriver i valget av Liverpool som reisemål. Vi har et tettpakket program i løpet av uken, men på lørdag skal vi på Anfield. Hele gjengen. 15 personer.

«De har jo fått ny trener, er det ikke Kropp eller noe sånt» sier min ikke navngitte kollega. «Klopp»- retter jeg vedkommende, uten at det gjør nevneverdig inntrykk. Vel, nå har turen vært planlagt i lang tid og nå vet hele gjengen hvem Klopp er. Tilbake til spørsmålet, ikke så dumt allikevel? «Er vi gode nå»?

Hva er sammenhengen?

Vi vinner på Emirates mot Arsenal. Vi er uheldig på White Hart Lane med uavgjort. Vi knuser ligamestrene på Anfield. Hadde noen sagt dette før sesongstart ville min eneste bekymring ha vært hvor mange mål vi kunne slå Burnley med! Så taper vi altså like godt 0-2 i den kampen. En trøstesløs forestilling. Hvem kan finne en sammenheng i disse resultatene?

I den grad det finnes et mønster i resultatene så langt, kan vi jo tippe at fredagskampen på brua mot Chelsea vinner vi, og så ryker vi på et hjemmetap mot Hull neste helg. Da begynner det å tegne seg et mønster!! Fra spøk til alvor. Neste helg sitter jeg altså på Anfield sammen med gode venner og venter på avspark mot Hull.

Da har jeg et håp om at dette skrekkmønsteret brytes.

Spillerkjøp og bærekraftig utvikling

Til tross for noen sviende nedturer er det ikke mye tvil om at Liverpool under Klopp er blitt mye bedre.

De offensive kvalitetene er åpenbare. Måten han håndterte det første transfervinduet - i overskudd - er imponerende. Etter mitt skjønn har han klart å forsterke stallen med et solid pluss på bunnlinjen. Det er ikke mange såkalte eksperter som har fokus på sammenheng mellom spillerkjøp og en bærekraftig utvikling.

Nå ser jeg frem til en stor fotballweekend i Liverpool. Stemningen på kampdagen. Transport med min gode venn, drosjesjåføren Ricky som vet alt…, en hamburger og en øl på The Sandon før avspark, ny tribune, et hjemmelag i feststemning og avslutning på den irske puben Flanagans Apple om kvelden- der vi er uenige om hvilket Liverpool mål som var finest…..

Svar på spørsmålet: «Ja, vi er faktisk gode nå».