Er Liverpool i ferd med å bli et topplag igjen?

Liverpool har spilt 4 bortekamper så langt i årets Premier League-sesong, der fasit er seier over Arsenal i premieren, tap mot Burnley, uavgjort mot Spurs og seier mot Chelsea. Liverpool hadde også en hjemmekamp mot Leicester som endte med seier.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Jürgen Klopp har fått mer dreis over dette Liverpool-laget, som for alvor endelig begynner å vise at noe stort er på gang. Vi har tross dette bare møtt topp motstand, hvis vi ser bort fra tapet i Burnley.

Det er ikke noe nytt at Liverpool er veldig gode mot antatt bedre motstand, enn tilfellet er mot dårligere. Det blir spennende å se hvor langt laget til Klopp har kommet, når vi møter Hull på lørdag. For det er mot sånne lag vi må gjøre en beregning, siden dette er klubbens svake punkt.

Litt om fredagens kamp mot Chelsea: Liverpool gikk som forventet ut i hundre og rett i strupen på Chelsea, som en vil tro ikke var helt påskrudd i denne kampen. Liverpool dominerte alt som var nesten hele kampen ut. Lovren og Henderson gjorde Liverpools mål, der kapteinens mål fort kan bli årets mål.

Costa utlignet i den andre omgangen, men Liverpool holdt ledelsen ut kampen.

Gode begge veier

Firmino manglet til denne kampen, noe en trodde skulle svekke laget litt, men det hadde ingen betydning.

Liverpool var for en gangs skyld gode begge veier på banen, om man ser bort ifra scorigen til Costa.

Matip har vært en strålende signering. Det samme må sies om Mane, som har vært en av de beste for Liverpool i starten av sesongen.

Hele laget gjorde en meget god kamp i London, nå er det bare å håpe at Liverpool kan holde flyten i noen kamper fremover.

Sesongåpningen til Liverpool har vært god, sammen lignet med forrige sesongåpning. Der motstanden denne sesongen har vært veldig tøff, med de antatt beste lagene tidlig.

Hull må beseires

Problemet til Liverpool er at de har slitt med å holde flyten etter en kamp. De har vært for ugjevne. Det ser ut som klopp har funnet en balanse i laget som fungerer, i en 4-3-3 formasjon, der Milner er satt ned på venstre back. Med Wjinaldum, Henderson, Coutinho på midten og Mane, Sturridge, Lallana helt der fremme.

Dette er et lag som Klopp ser ut til å like, for her får han det han vil ha. Alle disse spillerne løper, og jobber til det er helt tomt for krefter. De nekter å gi motstandere rom. Det er dette vi supportere liker å se. Så det viser seg at Klopp har hentet riktige typer spillere, som passer hans filosofi. Og det er godt å se.

Så er det dette med å holde det gående, finne flyten. Sjansen er større til det nå som de kun har ligaen å tenke få. De får lengre til til restitusjon og trening.

Dette er noe som må utnyttes til det fulle. Så kanskje Liverpool er i gang med noe stort? La oss håpe det! Men da må Hull beseires på Anfield kommende helg.

YNWA!