Etter mandagskampen

Det gikk som man kunne frykte. En ny smell mot et bunnlag.

En taktisk fiasko igjen. Flere spillere langt under pari. Knapt en eneste situasjon i løpet av hele kampen og glede seg over. Forspillet og reduseringen til 1-3 føltes mer som en fattig trøst enn noe annet. Når vi endelig scorer et mål kan jo også motstanderne klappe høflig. Vi er utspilt, ydmyket og totalt uten fasong og spilleglede. Den som ikke skjønner at vårt kjære Liverpool er i krise må åpne øyene.

Det er små marginer som avgjør en enkelt kamp, men det er ikke små marginer som avgjør plasseringen på tabellen. Vi er realistisk sett på 6. plass der. Og enda verre, vi er nærmest i fritt fall mot midten av tabellen. Der har vi vært de siste årene.

Vi kan etter hvert begynne å oppsummere hva Klopp har tilføyd laget. De røde er på sitt beste en verdig motstander til alle topplagene og har kapasitet til å vinne mot dem. Problemet er at de også er en verdig motstander til alle bunnlagene med tilsvarende kapasitet til å tape mot dem. Det er det mest bemerkelsesverdige i Klopps lag. Helt uforutsigbare prestasjoner. Vi har vært villige til å lytte på bortforklaringer når det gjelder håpløse prestasjoner i mange kamper. Utslitte fraser som «at dette er ikke godt nok», og vi «må lære av dette» og vi «kan mye bedre» og det «er vårt ansvar» er ikke nok fra Klopp lenger. Vi forlanger og ikke minst så forventer vi mer.

Håpløs og uforståelig spillestil

Den spillestilen Liverpool presterer mot de «svakere» lagene er håpløs og egentlig helt uforståelig. Det blir spilt på kryss og tvers og bakover. Det er trening uten intensitet og gjennombruddskraft. Det spilles trangt og på små flater. De røde prøver stadig å vende spillet, være tålmodige, vente på åpninger og angrepsmuligheter. Det går for seint og personlig holder jeg på å gå fra forstanden hver gang Clyne eller Milner skal angripe fra kantene. Det ender nesten uten unntak opp i null og niks. Nå er det ikke disse to alene som skal bære ansvaret for dårlige prestasjoner, men Klopp velger å benytte disse mye i sin angrepsfilosofi. Det kan ikke bare være meg som ser at denne angreps-strategien er skremmende svak.

Vi har sett nok bevis på hva dagens stall kan prestere. Det er helt utopi å tro at vi går mot bedre tider hvis det ikke gjøres betydelige grep. Det burde være rimelig klart hva vi trenger å forsterke. Det vil koste sitt, så eierne må på banen og signalisere at Klopp har den støtten han trenger. Vi er helt nødt til å se fremover, og da må vi ha noe håndfast og konkret i form av nye toppspillere i kikkerten. Hvis ikke Klopp gir klare signaler om en rekke utskiftninger og nye spillere i toppklassen, så kan tyskeren feriere sammen med Ranieri fortere enn vi liker å tenke på.