Liverpool vs. Dortmund:Februar blir Klopps «vinterpause»

Et lite tilbakeblikk på Klopps siste sesong i Dortmund og hans andre sesong i Liverpool er skremmende like!

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Begge to fortoner seg som en berg og dalbane. I Dortmund startet det elendig, sågar på nedrykk, for så å ende på en 7.plass. I Liverpool er det motsatt. Her startet alt så bra...

Klopp hadde kontrakt til 2018 i Dortmund, men trakk seg tilbake fordi han mente det måtte nye koster til som kunne yte 100% og få mer ut av klubben. Fair enough, hvis han mente at det var tilfelle!

Nå skal vi ikke glemme at Klopp hadde suksess, stor suksess med Dortmund! Han vant også finaler den gang, selv om det også siste sesongen ble en brå slutt på akkurat dette...

Klopp ble og er hauset opp. Som den "beste". Som en som kunne trene "alle" klubber. Som den absolutt rette for Liverpool siden historien, fansen og Dortmunds kultur på mange måter er og var så lik den i Liverpool. Klopp liker ikke disse nyrike klubbene, og vil også helst satse på unge, uetablerte spillere som vil opp og fram. Klart dette er en stor sjanse å ta. Skeptikerne til at Klopp skulle ta over Liverpool var ikke mange, men de fantes de også.

Klopp hadde skader i siste sesongen i Dortmund, som han har hatt denne vinteren i Liverpool. Det som kanskje reddet sesongen hans i Dortmund var vinterpausen hvor han fikk stablet laget på beina igjen, og begynte å vinne kamper?

Klopp MÅ begynne å vinne kamper! Ikke minst for å få slutt på den gryende skepsisen som er i ferd med å gro fram blant alle røde der ute.

Februar blir Klopps "vinterpause" i England! Få kamper bør få Liverpool nogenlunde på skinner igjen slik at våren kan bli noe mer lik den flotte høstsesongen. Klopp MÅ begynne å vinne kamper! Ikke minst for å få slutt på den gryende skepsisen som er i ferd med å gro fram blant alle røde der ute. Heller ikke det ulikt skepsisen som etterhvert kom mot han i Dortmund.

Den store forskjellen var at han hadde et solid fundament å bygge tillit på i form av at han vunnet så mye allerede. I Liverpool er han fremdeles trofèløs etter halvannet år og flere finaler og semifinaler! Det er ingen bortsett fra de mest innbitte tilhengerne som husker "nesten" sesongene eller "nesten" finalene.

Det skal bli spennende å se hvordan Klopp takler en eventuell økende skepsis mot han selv og hans Liverpool! Foreløpig er det lite som tyder på at Liverpool kommer seg ut av det blindsporet de nå har havnet i. Vedvarer den elendige formen, tror jeg våren kan bli turbulent på Merseyside. Hvis CL glipper med alle de millionene og de spillerne det medfører, så blir også neste overgangsvindu en ny og hard nøtt å knekke. Jeg tør heller ikke tenke tanken på at vi også begynner å tape mot topplagene. Da er den dårlige trenden virkelig komplett!

Men, som den evige optimist som jeg innerst inne er, håper jeg Klopp tar en motsatt rekkefølge med suksess i Liverpool! Nå som drømmen om seriegull (igjen) og to finaler er blåst bort, gjenstår kanskje det nest viktigste for Liverpool? Toget er ikke gått for topp 4! Klopp startet litt trått i serien også i Dortmund. Alle vet hvordan det gikk etter et par sesonger!

Del

Jürgen Klopp

26.10.2017 19:20

Vil ikke røpe om Mignolet og Lovren får fornyet tillit

Jürgen Klopp håper at duoen er smarte nok til å ignorere kritikken.

26.10.2017 15:24

– Uvanlig å møte sin beste venn på den måten jeg gjør

David Wagner tror ikke han får noen taktiske overraskelser mot sin beste venn Jürgen Klopp.

26.10.2017 10:03

– Vi gjør grunnleggende vurderingsfeil defensivt

Phil Thompson har ett konkret råd til hvordan Jürgen Klopp kan få strammet opp den defensive organiseringen under kamp.

Blogg

23.10.2017 15:09

På liv og død

Du slår ikke når noen ligger nede heter det, men det gjør jeg nå. Vi ligger virkelig nede for telling.

18.09.2017 16:27

Er det verdt det?

17.09.2017 14:15

Er vi for kravstore?

For andre gang på en uke taper vi poeng mot lag vi tok full pott mot på tilsvarende baner forrige sesong. Kommentarene og skriveriene hagler i media og på ulike fora.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.01.2018 kl 22:52

Sturridge-exit betyr at Ings blir værende

Det er mer sannsynlig at Daniel Sturridge forlater Liverpool denne måneden enn at Danny Ings gjør det.

+
18.01.2018 kl 21:12

Skade stopper Carroll-kjøp - går for Peter Crouch

Chelsea er på spissjakt, og alternativene er mildt sagt oppsiktsvekkende.

+
18.01.2018 kl 19:19

Har bare ventet på at det skal løsne for Chamberlain

Joe Gomez lar seg imponere over den nye lagkameraten.

+
18.01.2018 kl 16:07

Videodømming på Anfield for første gang

VAR vil bli benyttet i FA-cupkampen mellom Liverpool og West Bromwich.

+