Liverpool vs. Dortmund:Februar blir Klopps «vinterpause»

Et lite tilbakeblikk på Klopps siste sesong i Dortmund og hans andre sesong i Liverpool er skremmende like!

Begge to fortoner seg som en berg og dalbane. I Dortmund startet det elendig, sågar på nedrykk, for så å ende på en 7.plass. I Liverpool er det motsatt. Her startet alt så bra...

Klopp hadde kontrakt til 2018 i Dortmund, men trakk seg tilbake fordi han mente det måtte nye koster til som kunne yte 100% og få mer ut av klubben. Fair enough, hvis han mente at det var tilfelle!

Nå skal vi ikke glemme at Klopp hadde suksess, stor suksess med Dortmund! Han vant også finaler den gang, selv om det også siste sesongen ble en brå slutt på akkurat dette...

Klopp ble og er hauset opp. Som den "beste". Som en som kunne trene "alle" klubber. Som den absolutt rette for Liverpool siden historien, fansen og Dortmunds kultur på mange måter er og var så lik den i Liverpool. Klopp liker ikke disse nyrike klubbene, og vil også helst satse på unge, uetablerte spillere som vil opp og fram. Klart dette er en stor sjanse å ta. Skeptikerne til at Klopp skulle ta over Liverpool var ikke mange, men de fantes de også.

Klopp hadde skader i siste sesongen i Dortmund, som han har hatt denne vinteren i Liverpool. Det som kanskje reddet sesongen hans i Dortmund var vinterpausen hvor han fikk stablet laget på beina igjen, og begynte å vinne kamper?

Klopp MÅ begynne å vinne kamper! Ikke minst for å få slutt på den gryende skepsisen som er i ferd med å gro fram blant alle røde der ute.

Februar blir Klopps "vinterpause" i England! Få kamper bør få Liverpool nogenlunde på skinner igjen slik at våren kan bli noe mer lik den flotte høstsesongen. Klopp MÅ begynne å vinne kamper! Ikke minst for å få slutt på den gryende skepsisen som er i ferd med å gro fram blant alle røde der ute. Heller ikke det ulikt skepsisen som etterhvert kom mot han i Dortmund.

Den store forskjellen var at han hadde et solid fundament å bygge tillit på i form av at han vunnet så mye allerede. I Liverpool er han fremdeles trofèløs etter halvannet år og flere finaler og semifinaler! Det er ingen bortsett fra de mest innbitte tilhengerne som husker "nesten" sesongene eller "nesten" finalene.

Det skal bli spennende å se hvordan Klopp takler en eventuell økende skepsis mot han selv og hans Liverpool! Foreløpig er det lite som tyder på at Liverpool kommer seg ut av det blindsporet de nå har havnet i. Vedvarer den elendige formen, tror jeg våren kan bli turbulent på Merseyside. Hvis CL glipper med alle de millionene og de spillerne det medfører, så blir også neste overgangsvindu en ny og hard nøtt å knekke. Jeg tør heller ikke tenke tanken på at vi også begynner å tape mot topplagene. Da er den dårlige trenden virkelig komplett!

Men, som den evige optimist som jeg innerst inne er, håper jeg Klopp tar en motsatt rekkefølge med suksess i Liverpool! Nå som drømmen om seriegull (igjen) og to finaler er blåst bort, gjenstår kanskje det nest viktigste for Liverpool? Toget er ikke gått for topp 4! Klopp startet litt trått i serien også i Dortmund. Alle vet hvordan det gikk etter et par sesonger!