FIRKANTER I RUNDE HULL  Bloggforfatteren er ikke imponert over Roberto Firmino.

Forsterkninger

Etter tapet i Leicester fikk man vel bekreftelsen på at Klopps Liverpool har et problem med de såkalt mindre lagene.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Jeg tenkte Klopp hadde et poeng da han tok til motmæle vedrørende kritikken om dårlige resultater mot lag lenger ned på tabellen, når han mente det var tilfeldigheter og kampprogrammet som var årsaken. Han pekte på kampen mot City hvor laget la ned en enorm innsats og vant, og mente det var naturlig at laget fikk en negativ reaksjon noen dager senere mot Sunderland.  

Etter 16 dagers pause ble smellen på King Power Stadium et slags bevis på problemene. Liverpool har åpenbare mangler i stallen og får som regel problemer mot lag som bretter opp ermene og spiller enkelt med fysikk og stor innsats.  

Phil Thompson har helt rett; dette laget vinner vakkert, men aldri stygt. Man trenger åpenbart forsterkninger i form av røffhet, kynisme og fart, spesielt på midten og i forsvaret. Med en litt større dose av nevnte ingredienser hadde uavgjort blitt til seire både på Stadium of Light og Old Trafford på nyåret, og man hadde ikke gitt fra seg seieren i Bournemouth, langt mindre latt seg ydmyke foran eget publikum mot svake Swansea. 

Forsvaret har førsteprioritet

Førsteprioritet er klasseforsvarere både sentralt og til venstre. Med all respekt for James Milner, men et hvert topplag må ha spesialister på hver plass. Man kan ikke ha midtbanespillere på hell som midstopper og sideback, og en falsk nier (Firmino) som spydspiss. 

Dette er resultatet når troppen som Klopp arvet ikke viser seg å holde helt den standarden han sannsynligvis håpet og  trodde. Høyt press, Lucas mot Vardy, alle så vel den komme, og at midtbanen ville slite uten kapteinen. Klopp må ta noe av skylden når det kommer til disposisjoner, men til sjefens forsvar skal det sies at han ikke har all verdens med alternativer i Lovrens og Hendersons skadefravær. 

Tiden for nødløsninger og firkanter i runde hull må være forbi til neste sesong, om prosjekt Klopp skal ta nye steg mot toppen.Joar Hansen

Likevel er det svært betenkelig at Lucas blir satt opp som midtstopper når laget skal presse høyt mot Vardy og Leicester. Ellers har jeg etterhvert latt meg forundre over at Roberto Firmino nærmest har klippekort i startoppstillingen etter en lang rekke med kamper hvor han ikke på noen måte har prestert godt nok. En merkelig spiller som etter sigende har fotballintelligens og arbeidskapasitet som Klopp skatter høyt. For tiden sliter jeg litt med å se både det ene og det andre. Innsats og ok i presset, javel, men feilprosenten med ball er høy og antall målpoeng altfor lav når du spiller fast i hjertet av Liverpools angrep. 

Arsenal må slås

Nå blir det et race om topp fire. Arsenal må slås, hvis ikke tror jeg CL glipper. Uansett må sommerens transfervindu utnyttes maksimalt. Jürgen Klopp er definitivt fortsatt rett mann på rett sted. Eierne og Klopp kan imidlertid ikke lenger sitte på gjerdet. Prøvetiden er over og sjefen vil nå vite hvor skoen trykker. CL eller ei, store penger må brukes på 3-4 spillere som styrker elleveren i en slik grad som eksempelvis Matip og Mané har gjort. 

Tiden for nødløsninger og firkanter i runde hull må være forbi til neste sesong, om prosjekt Klopp skal ta nye steg mot toppen. 

Del

Leicester

25.10.2017 20:34

Leicester ansatte ny sjef

17.10.2017 16:28

Leicester-manageren har fått sparken

16.10.2017 22:55

Uavgjort i mandagskampen

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.02.2018 kl 17:35

Har du kontroll på Liverpools tidligere spillere?

Hvor er de nå?

+
18.02.2018 kl 12:38

Prøver å lære fra Roberto Firmino

Danny Ings fikk oppfylt drømmen om å spille i Champions League.

+
18.02.2018 kl 09:18

Hattricket har gjort godt for selvtilliten

Nå har Sadio Mané satt seg mål om å score mer.

+
18.02.2018 kl 07:27

Returnerer fra Marbella i dag

Se nye bilder fra klubbens treningsleir.

+