VIKTIG BRIKKE  Roberto Firminos helhjertede innsats blir god å ha for laget i de tre siste kampene.

Glem topp 4!

Nå går vi for 3. plassen...

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Etter gårsdagens sterke seier borte mot Watford er nå topp 4, sesongens mål, mer sannsynlig enn usannsynlig. United har igjen Arsenal og Tottenham, i tillegg til Europaliga-kamper og mange skader. Arsenal ligger allerede tre poeng bak, og har i tillegg fem kamper som må vinnes, inkludert mot United. Begge deler virker lite sannsynlig. Liverpool har kun igjen tre kamper, et overkommelig kampprogram med to hjemmekamper og de fleste tilbake fra skade. 74 poeng vil trolig også i år holde til 4. plass.

Når jeg sier at sesongens mål er topp 4 så er dette en sannhet med modifikasjoner. Målet er Champions League-spill, og for Liverpool betyr 4. plass mest sannsynlig en svært vanskelig kvalifiseringskamp mot en seedet motstander. Per nå ligger vi an til å møte enten Sevilla, Borussia Dortmund, Napoli, Sporting Lisboa eller et siste seedet lag fra en mindre liga. Liverpool er per nå ikke seedet (fordi vi er dårligere ranket enn de nevnte lagene), og dette vil derfor være svært reelle motstandere for oss. Nå er det en klar mulighet for at Dortmund tar igjen Hoffenheim og at Napoli tar igjen Roma på tabellen, slik at vi likevel blir seedet, men dette er altså langt fra sikkert. Nå vil mange si at skal vi spille i Champions League så er dette lag en uansett må slå, men det kan man også si det om samtlige lag i England. I tillegg lever hver kamp sitt eget liv og tilfeldigheter som tabber og dommeravgjørelser kan fort avgjøre kamper. Dessuten vil Champions League være så viktig med tanke på spillerkjøp, sponsorer, optimisme og ikke minst det å beholde spillere at det viktigste er å komme dit, ikke hvordan vi eventuelt presterer.

På grunnlag av dette bør Liverpool nå satse alt på topp 3, og da må vi trolig vinne de tre siste kampene. I tillegg kan målforskjell bli avgjørende mot City, og jeg var derfor en av de som dro meg i håret da Sturridge i går valgte å drible istedet for å spille igjennom en Firmino som ville vært på blank goal. Dersom Liverpool takler det mentale presset og knekker koden mot de dårligere lagene, selv uten Mane, tror jeg dette kan gå veien. En viktig del av det vil være å drepe kampene når vi først tar ledelsen. Dette vil også være viktig med tanke på målforskjellen.

Det blir en spennende innspurt! Og med Couthino, Lallana, Firminio, Can og Sturrigde der framme kan dette virkelig bli bra. I tillegg har vi en skadefri forsvarsmur med Lovren og Matip i form. Origi bør etter min mening brukes som innbytter med alle disse skadefrie når vi nå skal møte lag som trolig vil ligge lavt. 

YNWA

Del

Watford

15.08.2017 14:40

– Vi må bygge videre på andreomgangen mot Watford

Jürgen Klopp så mye bra i andreomgangen mot Watford, som han vil forsøke å ta med seg inn i kveldens kamp mot Hoffenheim.

14.08.2017 17:17

– Forundrer meg at Klopp ikke endrer oppsettet på dødballer

Brede Hangeland mener Watfords første scoring var et «skoleeksempel på elendig opptreden på dødball imot».

13.08.2017 20:24

– Vi burde ha vunnet

Sadio Mané mener de helrøde hadde fortjent mer fra Vicarage Road.

Topp fire

21.05.2017 00:07

– Spillerne mine fortjener Champions League

Manageren påpeker at man sjeldent trenger så mange poeng for å havne topp fire.

16.05.2017 10:59

Kampen om topp fire:Det kan bli avgjort i kveld

Dersom Arsenal snubler mot Sunderland kan alle Liverpool-fans puste lettet ut.

10.05.2017 22:44

Arsenal klarte det Liverpool ikke klarte

Ingen hjelp fra Southampton.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.01.2018 kl 13:21

– Jeg har jobbet hardt for denne muligheten

Loris Karius om sjansen han nå har fått, forholdet til Simon Mignolet og Jürgen Klopp.

+
20.01.2018 kl 10:33

Gikk ned 60.000 pund i uka for å bli Liverpool-spiller

Etter en vanskelig start har Alex Oxlade-Chamberlain begynt å spille seg inn i folks hjerter.

+
20.01.2018 kl 08:49

Klopp forklarer valget av Karius som førstekeeper

Utfordringen til Karius fra Jürgen Klopp er klar: «Bevis at Liverpool ikke trenger en ny førstekeeper»

+
19.01.2018 kl 19:18

Se hvem som var tilbake på treningsfeltet

Jürgen Klopp kjørte kveldsøkt på Melwood. Se bildene her.

+