Hard mot de harde (eller svak mot de svake)

Så skjedde det igjen. Nå er det ikke lengre noen overraskelse. Vi taper mot et av de svakere lagene i ligaen- på hjemmebane!

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det gamle jungelordet om at Fantomet er hard mot de harde gjelder for Liverpool også, men vi har dessverre et tilsvarende jungelord som sier at vi er svak mot de svake.

Kampen mot Palace var en minifinale for å komme til CL. Nå er den muligheten rotet bort. Her sitter vi på søndagskvelden og trenger sårt en forklaring på en skikkelig fadese. Det skal ikke være mulig å opptre slik de røde gjorde i dag foran eget publikum. Vel, inntil Benteke utliknet seint i første omgang hadde vi god kontroll. Etter dette målet raknet det på alle plan. Vårt forsøk på en vinnerplan i andre omgang ble effektivt punktert av den samme Benteke. Den sympatiske Belgieren unner jeg for øvrig alt godt.

Dette var årets sureste tap i ligaen. Og Jurgen slipper ikke unna dette. Han er ansvarlig for Liverpool skuta. Det er taktisk meget svakt å tape hjemme for Palace. I andre omgang var vi helt på jordet. Ingen organisert sluttspurt. Ingen målsjanser. Håpløse frispark og en rekke gavepakker til å drøye tiden for bortelaget. Det virket som spillerne ikke forstod kampplanen når vi skulle jage utlikning. Byttene kom seint og hadde ingen innvirkning på kampbildet. Alt dette er Klopp sitt klare ansvar og i dag sviktet både han og laget.

Det var en ripe i billakken til Klopp når vi tapte mot City i finalen i ligacupen i fjor. Det var en kraftig bulk i karosseriet når vi ble utspilt av Sevilla i finalen i EL i fjor. Hvis vi roter bort kvalifiseringsplassen til CL i år er bilen på god vei til å bli kondemnert.

Det må være et krav til enhver leder av Liverpool at Palace skal beseires på Anfield. Og i hvert fall når CL billetten er på gevinstbordet. Det er slike tap som på mange måter avgjør Liverpools nære fremtid. Vi får ikke tak i toppspillere når CL- plassen forsvinner. Vi forblir da som lag- dessverre, bare en livsfarlig motstander for topplagene.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
18.01.2018 kl 14:07

Skadet trio tilbake i trening

Jordan Henderson ble ønsket tilbake til trening med åpne armer og et smil av Jürgen Klopp.

+
18.01.2018 kl 13:02

Vil ikke slippe Woodburn etter Coutinho-salget

Sunderland fikk nei til å låne 18-åringen.

+
18.01.2018 kl 11:20

– Jeg har lært mer på en halv sesong enn jeg har gjort på et helt liv

Lørdag kan Edvard Tagseth få sin Anfield-debut.

+
18.01.2018 kl 09:38

Skade stoppet prøvespill for Oblak i 2009

Allerede da han var 16 år fattet Liverpool interesse for keeperen.

+