Hva gjør du nå Klopp?

Et skademareritt uten like nå i innspurten passer de røde svært dårlig.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

For første gang på lenge er det nærmest umulig å spå hvilket lag Klopp mønstrer på Britannia og i ukene framover. Det er ikke flust av spillere å velge mellom!

Champions League er per dags dato innen rekkevidde. Dette kan fort forandre seg i løpet av påska. To tøffe bortekamper bør vinnes for å holde liv i drømmen om nye, spennende spillere til sommeren.

Vår brasilianske magiker tror jeg også teller på knappene hvis vi havner utenfor det gode selskap, og et fristende tilbud tikker inn på faksen fra Spania. Det skrives opp og i mente om at våre nærmeste konkurrenter har tøffe kamper igjen, og kanskje avgir poeng i vår favør i noen av disse. Det kan meget vel skje, men skrekkscenarioet er at vi (som i forrige sesong) ikke tar nok poeng mot lagene vi nå møter i de sju siste kampene. Det kan også meget vel skje!

Det er tøft og ikke minst uforutsigbart å være Liverpoolsupporter om dagen. Kampen mot Bournemouth var nok en bekreftelse på at Klopp liksom ikke helt får det til, verken med spillere eller taktikk. Når vi i tidligere sesonger, og også før jul, vant mot vår blå nabo, var følelsene bare «deilige» etterpå.

Denne gangen var det ikke det samme. Om det er frykten for poengtap i neste kamp, Manès skade, eller Klopps mangel på å vise styrke mot flere lag i ligaen, vet jeg ikke. Kanskje en sum av alt?

Jeg liker Klopp. Jeg ville pr.dags dato ikke byttet han mot noen! Intervjuene er ærlige og gode. Han legger ikke skylden for poengtap og dårlige prestasjoner på noen andre enn han selv. Derfor håper jeg så inderlig vel at den dagen og tiden kommer da jeg kan føle glede og positivitet over en lengre periode enn noen få uker eller dager.

At den dagen kommer som vi virkelig viser styrke mot lag vi skal slå! At Klopp lykkes med nesten alt, og vi vinner noe igjen. Det føles så uendelig lenge siden. Poengfangsten så langt denne sesongen er god, bedre enn på lenge. Men det hjelper bare så forbasket lite hvis regnskapet i mai blir en 5-6 plass i ligaen og noen kjipe kamper mot lag fra tidligere Øst-Europa!

At vi igjen sitter igjen med "smuler" på overgangsmarkedet og kanskje penger på bok etter et "gigantsalg" av Coutinho fordi vi nok en gang havner utenfor CL. Jeg er avventende til hva som skjer denne sommeren, også med tanke på hvilke spillere som Klopp har ønsket seg og som har valgt andre klubber.

Det er lett å bli pessimistisk i disse dager, selv om vi har vært gode mot de gode. Men dette siste vil også bli glemt hvis ikke Liverpool og Klopp lykkes med innspurten av denne sesongen. Jeg er kanskje kravstor, men en god innspurt er som jeg har nevnt så viktig på så mange måter.

Det vil bli mye enklere for Klopp hvis de rette spillerne velger Liverpool som sin arbeidsplass og Coutinho fortsetter i den røde trøya. Neste sesong holder det ikke å bare være god mot de gode! Neste sesong må dødballmål og "tabbemål" lukes bort. Neste sesong må ikke savnet av en eller to spillere være utslagsgivende for om det blir poeng eller ikke.

Mye står på spill framover! Klopp og Liverpool har vært lenge nok oppe i berg -og dalbanen. En kanoninnspurt hadde gjort godt for en rød sjel!

God påske alle røde!