SISTE LIGAMESTERSKAP:  Liverpool vant sitt siste ligamesterskap i 1990.

Hva har skjedd siden 1990?

Hva har egentlig skjedd med Liverpool etter at vi tok vår siste ligaseier i 1990?

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Hvis vi tar en titt på Premier League-statistikken fra 1970 og frem til våre dager, kan vi stille mange spørsmål. Liverpool vant i 72/73- sesongen og var mestere jevnt og trutt frem til siste triumf i 89/90- sesongen. Hvordan er det mulig å dominere ligaen i en 20- års periode og så forsvinne helt ut av gullkampen i snart 30 år?

Tragedier

Det er to hendelser som står sentralt. Heysel tragedien i 85 og Hillsbrough i 89. Heysel er ikke så ofte i søkelyset. Vi må erkjenne at Liverpool supportere var direkte involvert i voldshandlingene på tribunen som tok livet av 39 mennesker. Det sendte Liverpool og alle engelske lag ut av Europa i 5 år. Liverpool fikk et ekstra år, slik at vi var borte fra Europa i 6 år. Så toppet det hele seg i 89 med katastrofen På Hillsbrough. Her har heldigvis historien dokumentert at denne ulykken ikke skyltes røde fans.

Det er ingen tvil om at Hillsbrough i 89 har hatt en enorm påvirkning. Fotballen ble plutselig ikke så viktig når 96 dedikerte fans mistet livet og de andre røde supporterne som overlevde fikk skylden for tragedien. Denne enkelthendelsen har krevd masse energi i årevis og hele Liverpool familien har vært merket av dette. Det er svært sannsynlig at dette har hatt smitteeffekt på spillere og ledere i mange år.

Begge disse hendelsene inntraff mot slutten av Liverpools storhetstid. I ettertid kan man se at dette har hatt stor betydning for de sportslige resultatene. 

Managere

Når King Kenny abdiserte i 91 forsvant den siste store manager og tradisjonsbærer. Shankly, Paisley, Fagan og King Kenny. Managere med enorm autoritet og grenseløs respekt blant spillere og fans. Souness overtok i 91 og det ble ingen stor suksess. Når Roy Evans kom inn i 94 var det tilbake til røttene, men Liverpool var akterutseilt. Til tross for gode enkeltkamper var stabiliteten borte og mange andre lag hadde utviklet seg mye mer enn Liverpool.

Houllier var en sympatisk mann, men han fikk aldri Liverpool tilbake som et topplag. Benitez vil for alltid bli husket for underet mot AC Milan i 2005, og kanskje var han mannen som kunne ført oss tilbake i teten. Når Liverpool ble solgt til gale amerikanere og Benitez ble sparket og da Hodgson overtok var bunnivået nådd. Vanlige amerikanere overtok etter gale amerikanere og ansatte Klopp i 2015. Der er vi nå. Personlig tror jeg Benitez kunne klart det hvis han hadde fått arbeidsro og støtte. Klopp har begynt godt. Troen og håpet er tilbake.

Spillestil

Spillestilen til Liverpool er mitt spesialtema. Vi har vinglet mye her. Det er ikke mange lag som klarer å forandre sine spilletradisjoner. Tenk på Brasil, Tyskland, Norge, Stoke og Juventus. Bare noen få eksempler. Vi vet hva de nevnte lag er gode til. Vi visste hva Liverpool var gode til. Vi var ikke et lag som spilte ballen på kryss og tvers i vår storhetstid. Vi var et lag med høy intensitet og energi i spillet. Direkte spillestil og et solid forsvar.

Klopp har en filosofi i spillet som minner mye mer om våre røtter i spillestil. Det er den gamle gode Liverpool stilen i ny og tidsriktig drakt. Vi har enda mange tilbakefall og mange av våre svakere motstandere har foreløpig resepten på å temme oss.

Kombinasjonen av en karismatisk manager og tidsriktig spillestil er fundamentet i årene som kommer. Hvis Klopp klarer å rendyrke spillestilen, vil innkjøp av nye spillere bli mer vellykket. Vi er langt fra målet om en ny ligaseier, men jeg tror vi er på vei. Vi kommer til å vinne ligaen med Klopp- bare vent og se!

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
23.01.2018 kl 23:10

Seks forskjellige kapteiner på de seks siste kampene

Jürgen Klopp må stadig utnevne nye kapteiner.

+
23.01.2018 kl 16:48

Liverpool mener Porto bryter reglene

Anfield-klubben har tatt kontakt med UEFA på grunn av ekstreme billettpriser.

+
23.01.2018 kl 15:52

Juventus ikke like selvsikre når det gjelder Emre Can lenger

Juventus-topp utelukker ikke at Emre Can kommer til å signere en ny kontrakt med Liverpool.

+
23.01.2018 kl 12:31

Inter har kommet med Sturridge-bud

Serie A-klubben ønsker spilleren på lån, og er villig til å betale en betydelig sum for det, ifølge BBC.

+