Hvor mye betyr Anfield på søndag?

Før vi skal bite negler på søndag kan vi reflektere litt over betydningen av hjemmebane i år.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

La oss først se på hjemmestatistikken til de røde så langt. 11-5-2. Tap for Swansea og Palace. To lag godt forankret på den nederste del av tabellen. Uavgjort mot Soton, United, Chelsea, Bournemouth og WHU. Dvs. 2 uavgjort mot topplag og 3 uavgjort mot middelhavsfarere.

Hvis vi leker litt med tall og deler PL tabellen i de øverste 12 lag og nederste 8 lag får vi følgende statistikk:

Tap mot topp 12 på Anfield: 0% (0 tap)
Uavgjort mot topp 12 på Anfield: 42% (5 uavgjort)

Tap mot bunn 8 på Anfield: 29% (2 tap)
Uavgjort mot bunn 8 på Anfield: 0% (0 uavgjort)

Basert på Liverpools hjemmestatistikk er sjansen for at vi taper eller spiller uavgjort mot et bunnlag 29%.

Hvis vi fortsetter tallgymnastikken med Middlesbroughs bortekamper mot topp 12 får vi:

Seier mot topp 12 på bortebane: 0% (0 seire)
Uavgjort mot topp 12 på bortebane: 45% (5 uavgjort)

Basert på Middlesbroughs bortestatistikk mot topp 12 er sjansen 45% at de unngår tap.

Totalt sett har Liverpool 11-5-2 og 42-18 i målforskjell på hjemmebane og 10-5-4 og 33-24 i målforskjell på bortebane. Vi er altså litt bedre på hjemmebane enn bortebane, men det er ikke så store forskjellen. Det er nok litt overraskende.

Det er bemerkelsesverdig at vi gjør det godt mot topplagene og relativt dårlig mot bunnlagene hjemme på Anfield. Det taler absolutt til vår fordel at Middlesbrough har en meget svak statistikk mot topplagene på bortebane. De har ikke vunnet ennå, men de haler i land uavgjort rett som det er. Bl.a. mot Arsenal og City.

Vi kan ikke innkassere noen seier på forskudd mot Middlesbrough basert på statistikk. Det blir uhyre nervepirrende, men Anfield bør utgjøre forskjellen på søndag.