I godt gjenge

Etter et tøft juleprogram med bra uttelling og påfølgende poenfangst litt under pari på nyåret, hvor man enda ikke har vunnet verken i liga eller cupspill, kan vi likevel hevde at Liverpool er i godt gjenge.

Begge kampene i Premier League i starten av kalenderåret har endt med poengdeling, etter at man ledet til bare minutter gjenstod både på Stadium of Light og Old Trafford. Isolert sett veldig surt, for med full pott i begge disse kampene hadde man virkelig pustet lederlaget Chelsea i nakken.

Likevel vil jeg si at dette er godkjent og vel så det med tanke på den formsvikten laget vitterlig har opplevd. Den spille- og poengmessige bølgedalen skyldes en miks av nøkkelspillere ute av form eller utilgjengelige grunnet skader, og ikke minst det tøffe kampprogrammet. Sammen med den ekstremt krevende spillestilen, er det ikke rart at det har lugget litt i det siste.

Jeg sitter igjen med en ambivalent følelse etter United-kampen. Da lagoppstillingen kom, var jeg ikke spesielt optimistisk og hadde takket og bukket for ett poeng. For her kan vi argumentere med at fire, fem av lagets klart beste kort ikke var å se. Matip, Clyne, Coutinho, Mané og jeg tar med Sturridge i regnskapet. Likevel får vi med oss et fortjent poeng og stopper Uniteds seiersrekke.

Det er sterkt, og hvis man nå får tilbake Matip, samtidig med at typer som Firmino og ikke minst Emre Can, som virkelig har vært i skyggens dal, igjen finner tilbake til seg selv og godformen, har vi all grunn til å se lyst på fortsettelsen. Legg til en skadefri Coutinho, og et litt mindre heseblesende kampprogram, så kommer dette til å bli meget bra.

Lagbygger

Man kan alltids hevde at stallen ikke har bredde nok og at man gjerne hadde sett et navn eller to inn porten i januar, men med Trent Alexander-Arnold, som etterhvert puttet Martial effektivt i baklomma, og noen til i troppen som tar opp hansken og bidrar, er det kanskje godt nok til å blande seg helt inn i tetkampen, uten ytterligere forsterkninger. Kanskje til og med drømme om det helt store i mai. Med Klopps klokkertro på egne krefter og hans evner som lagbygger, er det meste mulig.

Skader, karantener og formsvikt er en del av gamet, og hvis dette har vært Liverpools dårlige periode, så syns jeg Klopp og co har taklet det hele på en meget god måte.

Men man må komme tilbake på vinnersporet fortere enn svint, og det har jeg trua på med en tropp og en manager med en arbeidsmoral og vilje det er lenge siden man har sett maken til.

Den kommer til å ta oss langt utover våren, spørsmålet er bare hvor langt.