HAR TATT OPP HANSKEN  Trent Alexander-Arnold kan bli en nyttig mann å ha i troppen utover vinteren og våren.

I godt gjenge

Etter et tøft juleprogram med bra uttelling og påfølgende poenfangst litt under pari på nyåret, hvor man enda ikke har vunnet verken i liga eller cupspill, kan vi likevel hevde at Liverpool er i godt gjenge.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Begge kampene i Premier League i starten av kalenderåret har endt med poengdeling, etter at man ledet til bare minutter gjenstod både på Stadium of Light og Old Trafford. Isolert sett veldig surt, for med full pott i begge disse kampene hadde man virkelig pustet lederlaget Chelsea i nakken.  

Likevel vil jeg si at dette er godkjent og vel så det med tanke på den formsvikten laget vitterlig har opplevd. Den spille- og poengmessige bølgedalen skyldes en miks av nøkkelspillere ute av form eller utilgjengelige grunnet skader, og ikke minst det tøffe kampprogrammet. Sammen med den ekstremt krevende spillestilen, er det ikke rart at det har lugget litt i det siste. 

Jeg sitter igjen med en ambivalent følelse etter United-kampen. Da lagoppstillingen kom, var jeg ikke spesielt optimistisk og hadde takket og bukket for ett poeng. For her kan vi argumentere med at fire, fem av lagets klart beste kort ikke var å se. Matip, Clyne, Coutinho, Mané og jeg tar med Sturridge i regnskapet. Likevel får vi med oss et fortjent poeng og stopper Uniteds seiersrekke. 

Det er sterkt, og hvis man nå får  tilbake Matip, samtidig med at typer som Firmino og ikke minst Emre Can, som virkelig har vært i skyggens dal, igjen finner tilbake til seg selv og godformen, har vi all grunn til å se lyst på fortsettelsen. Legg til en skadefri Coutinho, og et litt mindre heseblesende kampprogram, så kommer dette til å bli meget bra. 

Lagbygger

Man kan alltids hevde at stallen ikke har bredde nok og at man gjerne hadde sett et navn eller to inn porten i januar, men med Trent Alexander-Arnold, som etterhvert puttet Martial effektivt i baklomma, og noen til i troppen som tar opp hansken og bidrar, er det kanskje godt nok til å blande seg helt inn i tetkampen, uten ytterligere forsterkninger. Kanskje til og med drømme om det helt store i mai. Med Klopps klokkertro på egne krefter og hans evner som lagbygger, er det meste mulig. 

Skader, karantener og formsvikt er en del av gamet, og hvis dette har vært Liverpools dårlige periode, så syns jeg Klopp og co har taklet det hele på en meget god måte. 

Men man må komme tilbake på vinnersporet fortere enn svint, og det har jeg trua på med en tropp og en manager med en arbeidsmoral og vilje det er lenge siden man har sett maken til. 

Den kommer til å ta oss langt utover våren, spørsmålet er bare hvor langt.

Del

Manchester United

18.10.2017 12:57

Man Utd twitterkonto fikk svingdøra i trynet

17.10.2017 14:23

Mourinho dreper fotballen

Fotball er underholdning. Det er en pause fra hverdagen. Oppturer. Sorg. Glede.

15.10.2017 14:08

Godt nok?

Mot Manchester United holdt vi endelig buret rent. Bare så synd det var i begge ender!

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 14:19

– Vil ikke slippe Woodburn nå

Jürgen Klopp forklarer hvorfor 18-åringen blir ut sesongen.

+
19.01.2018 kl 13:17

Salah har vært syk

Liverpool håper at Salah og Klavan vil trene igjen på fredag. Fortsatt usikkerhet rundt Lovren.

+
19.01.2018 kl 13:05

– Karius må prestere, han er nå vår nummer én

Klopp om keepersituasjonen, Karius og troppen før Swansea.

+
19.01.2018 kl 12:15

Goretzka signerte for Bayern

Jakten på den tyske midtbanespilleren er offisielt over.

+