Kina – nøkkelen til Liverpools framtid?

«Kan vi få en Everbright Main Stand? Kan vi få massive summer til rådighet til å kjøpe nye spillere?»

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Transfervinduet går mot slutten, takk gud, dette skal spare meg for mange timer med meningsløs surfing på twitter og nettet etter info om Liverpool sitt neste kjøp. Eller i dette vinduet hovedsakelig salg, siden oppryddingen i stallen fortsatt foregår i stor stil med Balo til Nice og Lazar til Newcastle? Men jeg lyver her for når vinduet stenger er fokuset allerede over på det maniske «hva skjer i neste transfervindu, blir det bedre for oss fans da??».

I kulissene foregår det uansett noe som vil være vel så viktig som utfallet av dette transfervinduet, en transfersak som får alle andre til å bli trivielle denne sommeren. Vil statsstøttede foretak i Kina kjøpe seg inn i den elskede klubben vår? På The Red Room Podcast nå nylig var Jonathan Northcroft fra The Times gjest der de gikk igjennom det som en «vet» om saken.

Et nødvendig onde

Journalisten mener at, via hans kilder i Kina, «noe» vil bli klarere i løpet av en måneds tid. Om det ikke har skjedd noe før nyttår kan en regne med at samtalene har brutt sammen. FSG kan selge en andel eller hele klubben for enorme summer, kanskje er det mest sannsynlig med en gradvis salgsprosess der FSG i løpet av en viss tid selger andeler for så å være helt ute etter hvert.

Kan vi få en Everbright Main Stand? Kan vi få massive summer til rådighet til å kjøpe nye spillere? En skal være forsiktig med hva man ønsker seg. Mange vil nok stusse på moralen i det hele og dra inn menneskerettigheter i Kina og overtramp av forskjellige slag. Jeg forstår godt slike tanker, men om Liverpool skal henge med i toppen av verdensfotballen er investering et nødvendig onde.

Min påstand er at om ikke penger kommer inn i klubben nå i høst, så står vi på stedet hvil før neste sommer og sommeren etter.

For de som så intervjuet til Mainz-spiller Balogun etter kampen mot Dortmund i helga så de en spiller som var i sjokk over hvor god «guttungen» Ousmane Dembele var. Han roste spilleren opp i skyene og gratulerte BvB med signeringen. Dette var en spiller som Klopp gjerne kunne tenkt seg i stallen til Liverpool og der LFC nok en gang trakk det korteste strået i en transferstrid.

Min påstand er at om ikke penger kommer inn i klubben nå i høst, så står vi på stedet hvil før neste sommer og sommeren etter. Det vil bare fortsette med Dembele-aktige overgangssaker der Liverpool bruker månedsvis på å flørte med agenter for så å bli dumpet til fordel for en klubb med bedre framtidsutsikter.

Det er ikke det at en ikke er i stand til å gjøre en kjempegod signering i ny og ne, som med Roberto Firmino, men alt for ofte blir vi stående igjen med skjegget i postkassa.

FSG har vært fornuftige eiere som har bygd det som jeg syns er en knallstilig ny tribune og fått ordnet mange bra kommersielle avtaler, men amerikanerne har tatt klubben så langt den kan komme. De har ikke økonomiske muskler eller vilje til å ta klubben jevnlig opp i den ypperste eliten.

Avstanden opp øker år for år

Med kinesiske investorer, støttet opp av regjeringen, ville det komme inn store penger og prestisje. Det Liverpool mangler hos agenter og spillere nå er troen på at en er på vei et sted.

Hvor mange av de siste sesongene har Liverpool vært i Champions League? Har en genuin tro på at det vil skje ofte de neste 5 årene? Med nye penger kan en både betale høyere lønninger og øke troen hos ambisiøse spillere om at en ikke bare vil ligge i sørpa rundt 7. plass i Premier League.

Det er mange giganter i Premier League og de «mindre» klubbene blir rikere og rikere. Avstanden opp øker år for år og andre klubber nærmer seg ryggen til Liverpool i kjøpekraft og spillermateriale. Jeg blir småbekymret når jeg ser hvilke spillere Stoke(!!!) er i stand til å hente nå. Den store trusselen som også ligger latent i Kina sine oppkjøpsplaner er, som Northcroft i the Times kommenterer; Kina er bestemt på å kjøpe en storklubb og om ikke Liverpool så blir det Tottenham eller kanskje West Ham?

Trenger mer penger

Det skapes ett eller flere nye monster uansett. Om det ikke blir LFC er vi som fans enda mer rævkjørt enn i dag, for å si det på den måten. Jeg krysser fingrene for at FSG selger og at kineserne er passe fornuftige eiere som ikke skifter draktfargen vår til blått. Jeg ønsker absolutt ikke at Liverpool FC skal spy ut tonnevis av penger på alt som beveger seg, men skal klubben bli kompetitiv trengs det en pengeinnsprøytning.

Det handler om å gi Klopp en så god sjanse som mulig til å bygge et lag ut av uslipte diamanter, ikke om å kjøpe Messi bare fordi at en er hinsides rik.

Kinesiske penger? Ja takk. Moral? Bli en hai eller bli spist.