Kritiske til Klopp - eller?

I forbindelse med formduppen og en heller svak januar kommer de kritiske spørsmålene og kommentarene omkring Klopp og hans Liverpool.

Enkelte supportere stiller sågar spørsmål om han er rett mann til å lede klubben siden mange av de samme problemene som har ridd klubben de siste sesongene tilsynelatende vedvarer.

Må vi vinne ligaen for å bli fornøyde, selv om så ikke har skjedd på snart tre tiår? Har vi for høye forventninger til spillere og klubb? For høye forventninger til Klopp? Når Gerrard i det ene intervjuet sier noe slikt som at "nå glipper ligagullet igjen etter noen svake kamper mot antatt svakere lag" og i neste intervju kommer med krass kritikk av supportere som begynner å bli kritiske til Klopp, er det sannelig ikke lett for mange å vite hva en skal mene. Ryker ikke ligagullet fordi ting ikke er helt på stell? Forteller ikke tapte poeng at ting ikke går helt på skinner? Hvem andre enn spillere eller Klopp skal kritikken rettes mot? Eiere? Supportere?

Det er vel de aller færreste som allerede ønsker Klopps hode på et fat? Han har en høy stjerne hos de aller, aller fleste røde, meg inkludert! Alle vet at motgangen, også for verdens beste managere, kommer. Ja, for jeg regner faktisk (som Gerrard også sier) at Klopp er blant de beste. Klopp har som kjent tapt et par finaler allerede. Det er motgang. Han har tapt poeng mot mange antatt svakere lag. Det er også motgang. Motgang ER negativt og skaper splittelse blant supportere, og media og journalister liker som kjent å fråtse i nettopp motgang.

Mange, også meg inkludert, er bekymret for at formduppen denne gangen skal vedvare fordi spillerstallen ikke er bred/god nok til å takle det vannvittige kampprogrammet framover. Men er det lettere å takle denne sviktende formen hvis en senker forventningene noe? Det kommer ingen spillere i januar. Punktum finale. Manè er i Afrika. Fimino spiller kanskje ikke mot Chelsea. Noen av spillerne er kanskje overvurderte og ikke så gode som verken vi eller Klopp hadde trodd? Mye negativt kan ramses opp.

Samtidig har Klopp og disse spillerne tatt rekordmange, til å være Liverpool, poeng denne sesongen. Vi leder tabellen, enn så lenge, mot de beste. Kontraktsforhandlinger med vår bestemann er i gang. Vi er, også enn så lenge, topp 4. Økonomien er mer solid enn på lenge. Anfield har blitt en knakende flott stadion med fulle tribuner til hver kamp. Det er penger til spillerkjøp, kanskje mer enn på lenge. Så får vi bare krysse fingrene for at Klopp får tak i sine førstevalg og klaffer med sine spillerkjøp og forsterkninger. Ellers blomstrer det på akademiet, selv om mange av disse spillerne, naturlig nok ikke har slått ut i full blomst enda. Det er også for mye forlangt at så skal skje! Med Gerrard tilbake, blir det kanskje enda bedre?

Avanserer vi nå i cupene, og eventuelt har en finale å se fram til på Wembely, så vil det hjelpe mye på humøret i fortsettelsen. Chelsea, som er min største favoritt til ligagullet denne sesongen, møter oss på Anfield neste uke. Tenk hvilken boost det ville gi alle som av og til kan være litt skeptiske, meg inkludert, hvis vi tar tre poeng i den kampen?

Men selv om vi taper "alt", har jeg full tillit til Klopp og hans prosjekt. Han skal få tid, mye tid, til å ta mitt kjære Liverpool til nye høyder! Men trofètørke og mangel på heder og ære tærer på, selv for en supporter som har opplevd mange ligagull og cupseire med Liverpool. Men så var det dette med alle drømmene da. De overskygger faktisk skepsisen en del når jeg setter tingene i perspektiv og vet at Klopp kommer til å vinne noe. En gang i framtida!