Må fortsatt vinne resten for å være sikker på «topp 4»

En ny sterk borteseier endret ingenting ved det faktum at Liverpool må vinne resten av kampene for å være 100% sikker på å bli blant de øverste fire ved sesongslutt.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Sannsynlighetsfordelingen for antall Liverpool-poeng ved sesongslutt ser nå slik ut:

Størst sannsynlighet er det altså for at vi vil ende opp med 76 poeng, nemlig 17,1%. Nesten 99% av denne søylen er grønn. Det er altså overveiende sannsynlig at et slikt endelig poengantall vil være nok til å bli Topp 4.

Sannsynligheten er imidlertid også stor for at vi kun får 73 poeng. I så fall er det kun 85% sikkert at vi får en av de fire øverste plassene.

I denne runden økte sannsynligheten for første, andre og fjerdeplass, mens de øvrige ble tilsvarende redusert. Utslagene ble naturlig nok svært små ettersom alle lagene rundt oss også vant sine kamper.

Det innebærer at sannsynligheten for en plassering foran Manchester United (grønn kurve) og sannsynligheten for å havne på en av de øverste fire plassene (blå kurve) begge økte marginalt. Den røde kurven er foreløpig ganske flat rett i overkant av 0% …