Gode venner før kampstart -  Managerne Ronald Koeman og Jürgen Klopp er to av de mest sympatiske i bransjen.

“Merseyside, Merseyside - are you watching Manchester”

En festaften er over. Et magisk øyeblikk langt inne i overtiden. Sturridge sin målteft kombinert med Mane’ sine sprintertakter sendte oss opp på andreplass før juleprogrammet starter.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det meste er sagt om kampen allerede. Liverpool vant meget fortjent over den blå delen av Beatles-byen. Hva betyr det å slå naboen? Alle som på en eller annen måte har vært involvert i et by-derby vet hvor surt det er å tape. En seier er en direkte vitaminsprøyte. Vi kan nå gå til juleprogrammet med stor selvtillit.

Noen personlige ord om Everton. De er på ingen måte min favorittfiende. Det er faktisk sånn at jeg holder litt med «The Toffees» når de spiller mot andre lag.

Everton er det eldste laget i byen og Liverpool FC ble stiftet da businessmannen og styreformannen John Houlding falt ut med resten styret i Everton i 1892. Liverpools første sjef var altså en konservativ businessmann. Everton var nok laget for den menige mann i starten, politisk sett. I årenes løp har andre forskjeller gjort seg gjeldende. Everton har vært sett på som det «katolske» og Liverpool det «protestantiske» laget. Kampene mellom rivalene har tidligere vært døpt «The friendly derby», men så veldig «friendly» er det nok ikke nå. 

En liten kuriositet fra 1984. Liverpool og Everton spilte finale i ligacupen og røde og blå supportere satt sammen rundt hele Wembley og sang sammen: «Merseyside, Merseyside - are you watching Manchester».

Jeg liker innstillingen i Everton. Fighterviljen. Helt siden min lidenskap for Liverpool startet på 60-tallet har Liverpool slått Everton utallige ganger, og de blå har måttet svelge mange, mange sure tap mot sine røde motstandere. Glad jeg valgte Liverpool på 60-tallet.

Respekt for motstander og historien bak klubbene er viktige momenter for å glede seg over fotball. Ønsker en god sesong for de blå, men på behørig avstand til Klopps menn.

Del

Everton

24.10.2017 11:57

Unsworth midlertidig manager i Everton

22.10.2017 15:23

Uavgjort på Goodison

15.10.2017 16:30

Poengdeling på sørkysten

Goodison Park

30.06.2017 18:52

Mané brakte frem minner om McAllister og Kuyt

Da Sadio Mané satte inn seiersmålet i det 94. minutt mot Everton mandag kveld, føyet det seg inn i rekken av dramatiske røde vinnermål på overtid på Goodison Park.

21.12.2016 11:23

– Vi lyttet til Klopp

Dejan Lovren mener at talen som Jürgen Klopp holdt i pausen på Goodison Park ble viktig for utfallet av kampen.

20.12.2016 15:07

– Herlig å ha Sturridge og Can tilbake

Lagkaptein Jordan Henderson var meget glad for at Daniel Sturridge og Emre Can var tilbake etter skader i 1-0 seieren over Everton.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 19:18

Se hvem som var tilbake på treningsfeltet

Jürgen Klopp kjørte kveldsøkt på Melwood. Se bildene her.

+
19.01.2018 kl 17:48

Det er lite sannsynlig at Liverpool kjøper flere spillere i januar

Virgil van Dijk ser ut til å bli det eneste spillerkjøpet av betydning i dette transfervinduet.

+
19.01.2018 kl 17:13

Spilleren alle vil ha på laget sitt

På Melwood er det en spiller det er mer rift om enn alle andre.

+
19.01.2018 kl 15:48

På vakt mot undervurdering

Jürgen Klopp vil ikke ha fokus på Liverpools lange rekke med ubeseirede kamper før møtet med Swansea.

+