MO DAHOUD – Liverpool-dude?

Det rapporteres via tyske SportBild denne morgenen at Mo Dahoud har en utkjøpsklausul, gyldig fra sommer 17’, på skarve 10 millioner euro. Noen kan gjøre et røverkjøp her.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Ser man dog på listen over interessenter så er det ikke positiv lesning for en Liverpool-fan. Den tyske avisen nevner LFC i samme åndedrag som Borussia Dortmund, Juventus og Manchester City.

Dahoud ble kjapt årets «må-ha»-navn for Liverpool-fans da han ble ryktet ønsket av Klopp og co tidligere i sommer. Noen fans har garantert sett han spille en del for Monchengladbach, mens andre, som jeg, helt ærlig må si at jeg bare har slengt meg på bølgen. Bundesliga er ikke mitt sterkeste felt. I en stall der Brannagan og Kevin Stewart er uferdige og reelle alternativer til å få en del spilletid sentralt (dugendes talenter altså) så skriker vi etter en virkelig kvalitetsforsterkning på midten. En dirigent, en «kontrollør».

10 ganger vanskeligere

Det ble raskt klart at Granit Xhaka skulle til Arsenal. Også en spiller LFC var linket til en periode. Denne overgangen gjorde det plutselig 10 ganger vanskelige for Klopp å få sin mann Dahoud, da Gladbach for all del ikke vil miste to sentrale komponenter i laget på en sommer. Dette blir for store utskiftninger.

Foto: Propaganda

Lokalpressen i Liverpool briefet oss fansen om at Liverpool ville spille «the long game» og prøve seg igjen på Dahoud neste sommer. Men så ser vi denne klausulen, klubbene som er interessenter og usikkerheten rundt hvordan Liverpool vil gjøre det denne sesongen. Historien som verserte på twitter var at Dahoud har samme agent som Emre Can, og at agenten fortalte at Dahoud ønsket å spille for Klopp.

Vil han fortsatt ønske dette neste sommer? Vi kommer igjen tilbake til at Liverpool de siste årene hverken har kunne tilby høyeste lønn eller sikker CL-spill til spillerne vi er på jakt etter. Dersom vi kommer på 7. plass i år, vil Dahoud velge oss foran Dortmund? Tror en at Klopp har tiltrekningskraft i seg selv til å få en Dahoud til å velge bort klubber som er i Champions League hvert år?

Det viste seg jo absolutt ikke å være tilfellet med Mario Gotze. Smålubne Gotze var jeg skeptisk til i utgangspunktet (pga form og skadehistorikk), men jeg er gruelig lysten på å få inn en kvalitetsmann sentralt og dypt i midtbanen. Liverpool.no kjørte en sak i går på nettoforbruk i Premier League, og la det være helt klart; dersom Benteke går til Palace så er det penger på konto til å tvinge fram et salg av Dahoud.

Gladbach slår meg som en klubb a la Sevilla som er vant med å utvikle spillere for å selge dem for så å reinvestere i nytt talent for så å holde karusellen i gang. Det eneste som kan vippe denne overgangen i Liverpool sin favør nå er et useriøst stort bud. La oss huske at Hoffenheim bortimot fikk hakeslepp av pengene Firmino gikk for.

40 millioner euro nå, oppimot 10 millioner euro til Dortmund neste sesong? Om Liverpool går den «fornuftige» ruten og prøver å konkurrere på likt grunnlag med storkanonene neste år er jeg 85% sikker på at Dahoud ikke blir Liverpool-spiller, for å slenge ut et tall. Én knallsesong nå fra Dahoud sin side, så har han spilt seg opp i en vektklasse der Liverpool ikke konkurrerer lenger.

Blir det noe bevegelse i denne transfersagaen før vinduet stenger? Hodet sier nei, hjertet sier ja.

Skribenten kan følges på Twitter: @javatne