Noe spesielt på gang

Det er gode tider å være rød. Ikke bare plukkes det poeng jevnt og trutt, det spilles i tillegg svært god og underholdende fotball, og man slår både topplag og de såkalt mindre lagene.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Liverpool har hatt gode perioder før og vi har tenkt at nå begynner man å nærme seg noe stort. En situasjon vi i løpet av de siste 25 årene ofte smertelig har erfart ikke varer lenge nok. Derfor er det noe i meg som fortsatt gjør meg litt reservert, og som ikke tør slå fast at Liverpool er et topplag som kan være med å kjempe helt i toppen når vi nærmer oss mai 2017. Når kommer smellen og neste nedtur? For den har pleid å komme når man har vært som høyest oppe og minst ventet den.

Likevel virker denne oppturen litt annerledes, litt mer solid og fundert på en spillestil, entusiasme og tro på suksess blant manager, spillere og supportere det er svært lenge siden vi har sett maken til.

Den kan også se ut til at jeg må svelge en kamel, da jeg i et tidligere innlegg hevdet at trioen Coutinho, Firmino og Lallana ikke bør spille samtidig. Snakk om å bomme!

Sadio Mané har vært en åpenbaring

Til mitt forsvar vil jeg si at det er én spiller som har kommet inn som har virket som en katalysator og bidratt til at Klopp nå får maksimalt ut av denne trioen. Åpenbaringen Sadio Mané! Nå slipper eksempelvis Adam Lallana spille ving, noe han ikke har farten til å gjøre. Istedenfor ligger han i utgangspunktet litt mer sentralt på midtbanen og får brukt sin spisskompetanse som servitør. I tillegg kommer også løpskapasiteten og hans fantastiske arbeidsinnsats bedre til sin rett i denne rollen. Nå får vi plutselig alt fra engelskmannen; assists, scoringer, press og løp i bøtter og spann!

Litt av det samme kan vi si om Firmino som heller ikke er noen ving. Nå er han det udiskutable førstevalg som spiss og bidrar med innsats, scoringer og målgivende.

Med Mané har Klopp rett og slett funnet "the missing link" i det offensive puslespillet. Kanskje var det tilfeldig, uten at jeg tror det, men vi husker hvordan det gikk når vi måtte klare oss uten senegaleseren på Turf Moor. Jeg liker på ingen måte tanken på at han blir utilgjengelig i januar i forbindelse med Afrikamesterskapet.

TRYGGHET
TRYGGHET  Joel Matip bidrar med lederegenskaper og ro.

Tidenes kupp på fri overgang

Hvis Mané er det vi har manglet offensivt, er Joel Matip hva vi har savnet defensivt. Han virker mer og mer som et av tidenes kupp på fri overgang! Med sine lederegenskaper og ro, sprer han en trygghet som smitter over på de andre i forsvaret og resten av laget, og hvis han forsetter slik, er ikke sammenligningen med Alan Hansen ufortjent.

La oss håpe denne soloppgangen er enda lysere og varer lenger enn tidligere varianter. Det er flere ting som taler for nettopp det.

Nevnte åpenbaringer, verdensklassespiller Philippe Coutinho, nye Main Stand med alle positive ringvirkninger, og ikke minst, geniet og humørsprederen Jürgen Klopp og hans håndplukkede stab, er tilsammen meget gode argumenter for å tro og håpe på noe spesielt igjen.