Nytt år med Klopp!

De fleste, meg inkludert, vil vel si at 2016 under Klopp har vært et godt år. De røde har scoret mål i bøtter og spann, uten at det har resultert i et eneste trofe eller sågar spill i Europa. Blir 2017 noe annet?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Julemodus skal for de fleste av oss snart byttes ut med jobbmodus. Liverpool tar fatt på andre del av årets sesong, henger fremdeles med i ligacupen og innleder FA-cupen med hjemmekamp mot Plymouth. Årets første måned blir knalltøff!

Ingen av lagene rundt oss viser svakhetstegn ved inngangen til et nytt år. Ingen snubler lenge nok til at de blir hektet av. Alle vinner jevnt og trutt, og gjør sitt til at det i toppen av Premier League er mer jevnt og spennende enn på mange, mange år. For en rød supporter som lengter etter etter å vinne noe er hver uke ulidelig spennende siden feilskjærene skal være så få før sesongen igjen ebber ut i ingenting.

Manè reiser snart for å spille fotball i Afrika. Coutinho er ikke friskmeldt ennå, og Firmino har en høring i forbindelse med "fyllekjøringen" hengende over seg. Alle tre svært sentrale spillere som må og bør være i toppform skal scoringsfesten fortsette utover våren. Ingen på benken erstatter noen av disse! Nå ser det heldigvis ut som om Sturridge er i ferd med å finne formen igjen, og når han trives i den røde trøya kan han vise seg å bli en joker de neste månedene! Origi viser glimtvis mye bra, men det svinger ofte i prestasjonene.

Nå som Coutinho er ute, synes jeg faktisk Lallana er den spilleren som virkelig har vokst og presterer i kamp etter kamp. Kanskje for tiden Liverpools beste?

Nytt overgangsvindu

Nå åpner snart et nytt overgangsvindu. Jeg tror ikke vi skal forvente oss for mye nå. "Alle" er enige om at det er bakover på banen vi sliter. Det diskuteres over for svake midtstoppere, for svake keepere og for dårlig dekning på backene. Men er det så galt? Karius "kostet" oss dyrebare poeng for noen uker siden. Klopp satte inne Mignolet, som har sluppet inn ett mål på de tre siste! "Alle" vet også at med den fotballen Klopp spiller, så vil det komme mål i mot. Derfor er det ikke sikkert at mitt ønske om en stor, god, defensiv midtbanespiller passer inn hos Klopp? Jeg tror vi bare må gi litt blaffen i antall innsluppne mål så lenge det scores flere i andre enden! Enn så lenge henger vi med i kampen om topp fire, og sågar ligagull, med Klopps fotball. Det er ikke verst bare det!

Jeg tror og håper 2017 vil gi oss mange gode stunder med Klopp. Blir det nok en trofèløs vinter og vår, og nok en 6-7 plass i serien, tar Klopp og co garantert tak i dette til sommeren. Foreløpig er det liten eller ingen grunn til bekymring, mener nå jeg. Jeg gidder ihvertfall ikke ta noen sorger på forskudd!

Ha et riktig godt nytt år alle røde!