På kort og lang sikt

Sommervinduet er lukket og fasit ble 6 inn, 13 ut og rundt 10-20M pund i pluss. Regnskapsføreren i FSG er garantert fornøyd, Klopp er tilfreds, mens supporterne er litt skuffet. Nå gjenstår det å se hvor dette bærer.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Som de fleste som følger Liverpool FC i tykt og tynt, er inntrykket at mye bra er hentet inn. Matip vil styrke forsvaret, Karius vil i det minste styrke konkurransen om keeperplassen, og Mané kan vise seg å bli litt av et kupp! Tre spillere som etter all sannsynlighet kommer til å gjøre laget bedre.

Skuffelsen er selvsagt at man ikke fikk inn en solid forsterkning på venstrebacken. Moreno er henvist til benken, og enn så lenge velger Klopp å stole på høyrefotede James Milner. Dette er gambling, det tror jeg også Klopp tenker i sitt stille sinn. Tyske Hector var linket, men det mest troverdige var at sjefen hadde blinket seg ut en 19 årig Leicester-reserve. Dette kan ikke bety annet enn at man fortsatt har tro på Alberto Moreno, og at han nå bare er satt på skolebenken for å lære hvordan han skal bli en mer "safe" backtype med årene.

Tålmodigheten min med Moreno er mer enn tynnslitt.Joar Hansen

Tålmodigheten min med Moreno er mer enn tynnslitt. Han er blitt 24 år og de feilene han gjør hører ikke hjemme på dette nivået, men samtidig har han åpenbart kvaliteter som sjefen liker. Ekstrem fart og energi som passer filosofien til Klopp.

På høyresiden i forsvaret har vi Nathaniel Clyne, det er kvalitet og stabilitet på høyt nivå. Nå som det kan virke som man endelig har funnet en ledertype i midtforsvaret i form av Joel Matip, samtidig som Dejan Lovren tar nye positive steg i helrødt, er det derfor en smule fortærende at den desidert svakeste posisjonen i forsvarsrekka ikke er blitt gjort noe med, annet enn å omskolere en høyrebeint midtbanespiller med manglende fart. Det kan være å spare seg til fant, i et klima hvor konkurrentene har brukt astronomiske summer på å forsterke staller som allerede var på nivå med, for ikke å si sterkere en Liverpools før dette sommervinduet. I lys av dette faktum, er det nok lurt å ha edruelige forventninger til denne sesongen, og nok en gang smøre seg med litt tålmodighet.

Beundringsverdig

Det er selvsagt beundringsverdig at Klopp ikke lar seg presse til å betale overpris for en 19 åring uten erfaring, og at han lar være å bruke sjekkheftet hvis han får ferten av at spilleren ikke i stor nok grad ønsker seg en framtid på Anfield.

Jeg håper denne tilnærmingen betaler seg i det lange løp, men på kort sikt er jeg imidlertid redd dette kan koste oss en topp 4-plassering inneværende sesong. Så får vi bare håpe Klopp og co har en snedig plan både på kort og lang sikt, og at min frykt blir gjort grundig til skamme.

Det blir uansett en stor begivenhet med sesongens første hjemmekamp mot regjerende ligamester Leicester foran nye Main Stand, og med seier lørdag kveld har vi i alle fall fått en god start på sesongen.