På skjema til 75 poeng

Sannsynligheten for en plassering inne blant topp fire økte til 36,5 % med seier over Leicester.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Sluttabellen i Premier League er summen av utfallet av 380 enkeltkamper, hvor hver enkeltkamp har minst 25 mer eller mindre sannsynlige resultat. Simulasjonsmodeller er svært godt egnet for å beregne sannsynlig utfall av slike komplekse systemer.

Også i år har jeg laget en slik modell for Premier League-sesongen og den gjør det mulig å gi svar på f.eks.:

  • Hva er sannsynligheten for at Liverpool blir seriemester?

  • Hva er sannsynligheten for at Liverpool ender blant «Topp fire»?

  • Hva er sannsynligheten for at Liverpool ender foran Manchester United?

Og sannsynlighetene endres selvsagt for hver runde, ja faktisk for hver eneste kamp som blir spilt. Diagrammet over blir oppdatert etter hver runde.

Fortsatt er riktignok femteplass den mest sannsynlige tabellplasseringen, men etter fjerde serierunde kun marginalt bak sannsynligheten for en fjerdeplass.

Det er også mulig å sette opp et skjema for hvilken poengfangst som skal til for å få et visst antall poeng til slutt. Stort sett har 75 poeng vært tilstrekkelig til å bli topp 4. Nå er vi akkurat på plan til et slikt antall.

Dette skjemaet krever 1,2 poeng på fredag og 2,8 poeng mot Hull!