Respekten for Klopp

«Hadde ikke Klopp ledet laget ville jeg trolig ha ropt høyt på blod.»

Vi har uten tvil den beste manager vi kan ha. Hvem skulle gjøre Klopp rangen stridig?

Klopp overtok et Liverpool lag på vidvanke for et drøyt år siden. I løpet av hans første sesong steg stoltheten og forventningene til nye høyder. Tross to finaletap.

Så kom en liten opprydding i sommer og noen nye spillere kom inn porten. Resten av troppen ville Klopp teste i løpet av denne sesongen. Han vil vite hva han har og hva han trenger. Det er slik en systematisk lagbygger opptrer.

Tysk grundighet

Han vil gi spillerne en sjanse. Han vil vise dem tillit. Det respekterer spillerne. Det oser ryggrad og trygghet rundt det Klopp foretar seg. Alle vil vite at de har fått sjansen til å vise sitt potensiale.

Hvis man leverer godt nok vet spillerne at Klopp alltid står bak dem. I både de gode og tunge stundene. At den blide tysker vil sende noen ut porten og ønske andre velkomne til sommeren er udiskutabelt. Poenget er at disse forandringene helt garantert kommer til å styrke laget.

Marginene i toppidrett er svært små. Vi ser det i idrett der hundredelene skiller de beste eller når lagene fra lavere divisjoner spiller tilsynelatende jevnt mot sine mer berømte motstandere. Det er detaljene som gjør forskjellen. Dette vet Klopp, og ingenting er bedre enn tysk grundighet når vi skal bli bedre.

Komplisert

Det har vært en lidelse å bli ydmyket 3 ganger på rad på hjemmebane mot ordinære lag. Hadde ikke Klopp ledet laget ville jeg trolig ha ropt høyt på blod. Realismen i meg sier at ingen kunne ha fått mer ut av dagens mannskap enn det Klopp har fått til.

Fremgang må bygges over tid og med tillit. Vi har hatt fremgang og den vil fortsette. Fotball er både veldig enkelt og fryktelig komplisert. Når vi taper hyler vi selvsagt etter de spillerne som ikke var med og de som skulle vært byttet ut.

Den enkle varianten i badstua på mandagskvelden er at Mane mangler. Hadde han spilt…..Ja, kanskje er det så enkelt? Eller kan vi forklare at vi leder tabellen mot topp 6 lagene, men ligger langt unna lederplassen mot svakere motstand? Da blir det straks mer komplisert.

Taust publikum

Det som er vanskelig å svelge er at de tre siste kampene har vært så gudsjammerlig frustrerende. Spillet har låst seg. Det blir det samme i hvert angrep. Og altfor få avslutninger. Når det kulminerer med cornere fra Moreno som gir motstanderne gode kontringsmuligheter, sitter det langt inne å gi laget helhjertet støtte!

Det er alltid skummelt når publikum blir tause. Vi ser det vi ser. Spillet skaper ikke begeistring. Vi er ikke lette å lure. Vi gir vår respons på spillet i form av taushet og halvhjertet støtte.

Denne tilbakemeldingen tenner Klopp. Han har samme respekt for oss, som vi har for ham.

På tirsdag er det Chelsea. Mot topp 6 har vi som tidligere nevnt, ingen problemer.