«Robin Hood»-fotball

Han var en kjent figur fra min oppvekst. En kar fra Sherwood- skogene i Nottinghamshire. Robin Hood. Liverpool har mye til felles med denne karen.

Robin Hoods mantra var å ta fra de rike å gi til de fattige. Han skaffet seg et stort og evigvarende rykte for sin rettferdighetssans. Det er noe nobelt ved hans gjerninger. Han utjevnet forskjellen mellom rik og fattig.

Ok, dere skjønner hva jeg mener. Liverpool tar fra de rike og gir til de fattige. Eller kanskje rettere sagt - ingen er vel fattige bare litt mindre rike. Liverpool sliter mye mer med sitt bidrag til rettferdighet enn det Robin Hood opplevde.

Gavmilde mot de svake

Nå står vi foran en klassisk situasjon som representerer deler av denne sesongen. Vi har slått Spurs, tapt for Leicester og slått Arsenal. Festfotball mot de rike og gavmilde mot de svake. Hva skjer når det dårligste bortelaget i ligaen spiller på Anfield?

Burnley. Jeg husker best at de hadde omtrent like drakter som West Ham. De hadde et fotballnavn med en viss klang på slutten av 60- tallet. Når vi spilte løkkefotball i gamle dager med kallenavn etter våre engelske favorittlag var Burnley med. Det var nok fordi Burnley vant ligaen i 1960. Slikt husker man noen år på balløya.

HUSKES AV BLOGGEREN:
HUSKES AV BLOGGEREN:  Ralp Coates, her i aksjon for Tottenham mot Geoff Butler i Norwich i ligacupfinalen i 1973.

Mer som Little John

Så var det Ralph Coates da. Spilleren med skikkelig hentefrisyre. Han spilte på Burnley ca. 1970 og jeg husker ham fra overgangen til Tottenham tidlig på 70- tallet. Min beste kamerat er Tottenham-tilhenger.

Kan vi leve opp til et enormt favorittstempel denne gang, eller blir det en ny runde med Robin Hood fotball?

Vi kan vel kanskje heller håpe på et kapittel med Little John, vennen til Robin. Han var stor og sterk og knuste all motstand.