LAGT PÅ IS  Det virker ikke som Liverpool kommer til å følge opp interessen for Quincy Promes i januar. Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Sit back and relax, folkens!

I går varslet James Pearce fra Liverpool Echo om at «interesse» i Quincy Promes neppe ville bli fulgt opp i dette transfervinduet.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

I dag slapp samme mann en artikkel der Julian Brandt og Christian Pulisic, ikke for første gang, omtales som transfermål som har blitt fulgt i lengre tid.

Ikke at dette vil stoppe CalcioMercato, The Mirror og alskens humbugpublikasjoner fra å skrive teite transferrykter, men i den grad Pearce kan sies å være nærmest et talerør for klubben så er det bare å roe ‘an helt ned for fansen. Veldig lite tyder på at Liverpool kommer til å være aktive på inn-fronten i januarvinduet.

Vi kommer sannsynligvis ikke til å se Liverpool-topper drite seg ut i mørkeste Ukraina i dette vinduet på jakt etter en Konoplyanka. Her er det fortsatt å slanke troppen som gjelder, i det Sakho og Ilori snarlig virker å være på vei ut døra.

Tålmodighet og langsiktig planlegging

Retorikken som Klopp og godt briefede kilder har drillet inn i hodet på oss de siste månedene har dreid seg om tålmodighet, langsiktig planlegging og å ikke kjøpe kun for å kjøpe. Heldigvis har Klopp så mye godvilje blant ca 78% av fanbasen nå at støyen i sosiale medier er mye mindre enn det den har brukt å være.

Tyskeren sa for kun liten tid siden f.eks at han hadde unnlatt å kjøpe spillere for å gi Joe Gomez plass til å smette sømløst tilbake igjen inn i stallen etter sitt lange skadeavbrekk. James Milner kan vel ikke være vår venstreback på lang sikt og konkurrenten Moreno er ute i kulden, men Klopp ser ut til å ville klare seg med det han har for øyeblikket.

Inntil videre går Klopp på vann i mange sine øyne, men fotballfans er humørsyke dyr og fanbasen til LFC vil kunne snu fort om prosjekt Klopp ikke virker å ha stødig, lineær framgang mot toppen. Tålmodigheten som lagbygger Klopp etterspør er nærmest for utopi å regne i disse dager.

Jeg er personlig ekstremt avslappet siden det spilles gnistrende god fotball (mye av tiden) og at poengfangsten er noe av det beste i PL-æraen ved halvspilt, men… Det er en kalkulert gamble av Mr. Klopp å eventuelt ikke forsterke nå. Tenk rabalderet om en detter utenfor topp 4 ved sesongslutt?

Det vil være en bragd av Klopp å ta Liverpool fra 8. til, la oss si andre eller tredje i én jafs med dagens mannskap og med pluss i transferprotokollen der visse andre har hentet inn for en milliard. LFC ville ha plenty med penger på bok til å jakte Pulisic, Brandt og andre spillere som vil velge bort en klubb utenfor Champions League…

I motsatt tilfelle kan en tenke seg et scenario der en kræsjer og ender på 5. plass, en går glipp av stortalentene Pulisic og Brandt med mer på grunn av at en igjen havner utenfor det gjeveste selskap. Og da blir det en ond sirkel, hvor går veien da? Hvillke spillere er 2., 3., 4. valg?

Får vi tak i førstevalgene?

Gitt at vi faktisk får fatt i førstevalgene til Klopp denne sommeren etter å ha kommet inn i topp 4 vil veien videre se uhyre lovende ut. Alternativet liker jeg ikke å tenke mye på. Topp 6 har satt opp en fryktinngytende marsjfart og konkurransen vil være knallhard inn mot mai. Gneldring på twitter hjelper uansett ikke den døyt – sett deg i godstolen, se de røde og slapp av…

Som Klopp sa selv rundt juletider: "We have two games and then a few more in January until the window is closing. You can be sure we are prepared, but that doesn't mean that we do something."

"We are already looking for summer, that's how it should be, and maybe we can bring these two windows together and do the right thing in the right moment. If not, we will not do it."

Her kan en gjøre seg selv en tjeneste med å bruke tid på andre ting en transferrykter fram mot 1.februar, om ikke LFC skulle overraske alle med en overgang eller tre ut av det blå. Gå en tur i vintersolen, løs et kryssord, se en film. Legg ned mobilen og prat med de i familien. Og vær forsiktig med å hoppe på siste spekulative rykte fra klikkjaktende publikasjoner rundt om i verden! Det er alltid en italiener et sted som fabrikerer et rykte om at x spiller definitivt! er på vei til Anfield

Del

Transfervinduet

07.09.2017 15:43

Har vedtatt å stenge transfervinduet før sesongen starter

Premier League-klubbene har vedtatt oppsiktsvekkende regelendring.

01.09.2017 13:02

Brukte under 40 millioner pund netto

Liverpool slo egen overgangssum tre ganger, men fikk aldri brukt summene det var snakk om på forhånd.

26.08.2017 23:55

Klopp avviser rykter om Divock Origi

Jürgen Klopp sier at alle hans angripere vil få sjanser, og ingen vil gå ut før det eventuelt kommer noen inn.

Siste Til vår nyhetsoversikt
17.02.2018 kl 21:37

Har ingen planer om å gi seg på 30

Mohamed Salah stortrives, og sikter høyt.

+
17.02.2018 kl 18:53

Ungt U23-lag gikk på sitt tredje strake tap

Nå kan Premier League 2-tittelen ryke.

+
17.02.2018 kl 18:27

– Vi gjør det som en Champions League-trekning

Spillerne er nervøse før romtrekningen når de er på tur med Jürgen Klopp.

+
17.02.2018 kl 17:39

Ingen ligakamper kolliderer lenger med cupen

Nå er det kun TV-selskapene og været som kan flytte Liverpools kamper denne sesongen.

+