Sjakkspilleren Klopp

Når de gulkledde stod klare til kamp mot United i dag må jeg innrømme at teksten stod på veggen. Dette blir et fryktelig surt tap. United har vært gode og Klopps gjeng har prestert berg- og dalbane i de siste kampene.

Vi kan dvele ved skader og utilgjengelige spillere. Vi visste at troppen manglet dybde før sesongen startet og ingen trenger være overrasket over at problemene med å mønstre fullt mannskap ville oppstå.

Hadde vi visst ved sesongstart at Liverpool skulle stille med utskjelte Mignolet i mål, ukjente A. Trent- Arnold på høyreback, omskolerte Milner på venstreback, bomkjøpet Lovren i spann med estlenderen Klavan i midtforsvaret mot Uniteds stjernegalleri på Old Trafford hadde vi besvimt.

Best når motstanderen vil angripe

Men Klopp er Klopp. Han må elske å spille sjakk! Han klarte ennå en gang å temme et topplag. Det er ingen tvil om at tyskeren er på sitt beste når motstanderen vil angripe. Han spiller fotball som Karjakin spiller sjakk. Alle brikkene er bunnsolide i forsvarsarbeidet og øyeblikkelig på hugget når motstanderen gjør feil.

I dag var Mignolet kongen. Hestene var Henderson og Wijnaldum. Løperne Lallana og Firmino. Jeg følte vi manglet tårnene på sidene og dronningen hadde ingen klare kandidater. Resten var bønder som stod i solide posisjoner.

Den forannevnte kvintetten spilte langt på vei prikkfritt. Først og fremst Mignolet. Jeg unner virkelig belgieren den nye våren han opplever. Han er en usedvanlig sympatisk spiller som har utviklet seg veldig positivt under Klopps ledelse.

Ellers er jeg glad Henderson er i live etter kvelertaket til Pogba. Når franskmannen slipper unna i den situasjonen, regner jeg med at han er innvilget kongelig immunitet.

Uavgjort borte mot United er en stor prestasjon av et redusert Liverpool mannskap. I dag smakte faktisk en uavgjort ganske godt.

Vi er ikke ute av kampen om tittelen enda. Hjemmekampene mot Chelsea og Tottenham gir oss en liten fordel. Og Klopp taper som kjent ikke mot topplagene, selv om det blir en remis av og til!