Skader og Champions League

Det er hva alt handler om når vi går inn i den avgjørende fasen av sesongen 16/17.

Det ble som vanlig tre poeng mot naboen. Spillet i høyprofilerte kamper var også sin vane tro meget bra.

Dessverre fikk vi, også som vanlig, skade på en av de aller viktigste spillerne når den eminente Sadio Mané hinket av banen med en smell som truer med å sette senegaleseren ut av spill resten av sesongen.

Mye uflaks

Skader er en del av gamet, men det er ikke måte på hvor uheldig Klopp og co har vært denne sesongen.

Det startet med Phillippe Coutinho i november når han kanskje spilte sin aller beste fotball i helrødt. Det tok nesten et halvår før brassen var tilbake på sitt beste med en signaturscoring mot vår lite brysomme nabo.

Så ble det mye styr rundt Joël Matip. Først skade, fulgt opp med karantene i forbindelse Afrikamrsterskapet i januar.

Makker Lovren har også hatt mye rusk i maskineriet i form av skader, og vår beste stopperduo har ikke fått spille altfor mange kamper sammen.

Så kan vi i tur og orden nevne Henderson og Lallana i et par omganger hver med ubeleilige skader når de har vært i god form, og så toppes altså det hele med en stygg vridning i kneet for Sadio Mane.

Kostbart

Med andre ord, de viktigste spillerne har i tur og orden blitt satt ut av spill, noe som kan vise seg å bli kostbart når status skal gjøres opp i mai.

Nå er man avhengig av at erstatterne stepper inn og leverer varene.

Divock Origi viste prov på at han kan bli en viktig bidragsyter i innspurten med glimrende innhopp mot Everton.

Emre Can ser også ut til å ha våknet fra sin dvale og begynner å ligne den spilleren han var på denne tiden forrige sesong.

Lucas Leiva var også god sin foretrukne ankerrolle, og Matip/Lovren var bunnsolide i forsvar.

Imidlertid har jeg mine tvil om dette holder helt inn hvis både Lallana, kapteinen og Mané må se resten av innspurten fra tribuneplass.

I mellomtiden krysser jeg fingre og tær for at skaden til Sadio Mané ikke er så alvorlig som først fryktet. Mister vi han resten av sesongen, er jeg redd CL ryker.