UNDER LUPEN:  Spørsmålene er mange, og jeg mener mange av de rettferdiggjør noe av skepsisen både til Klopp og eiere, skriver bloggeren.

Skepsisen øker!

Uten at så mange nødvendigvis har felt sin dom over Klopp enda, så øker skepsisen til hva han og våre amerikanske eiere faktisk har fått til på det sportslige. Er dette rettferdig?

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Misnøyen lyser på ulike fora nå som Liverpool i lengre tid har prestert svakt både i liga og cuper. Overgangsvinduer med pluss i regnskapene og lite handling har resultert i en tropp som gjennom en lang sesong, også uten cupspill i Europa, ikke greier å prestere godt nok til å tilfredstille en haug med røde hjerter.

Tap mot lag i bunnen av tabellen overskygges av gode resultater mot mange av lagene i motsatt ende. Når sammenligningen med resultatene under Rodgers også kommer for en dag, rasles det med sablene. Få, eller ingen, hadde vel innerst inne sett for seg at en slik sammenligning noen gang ville være nødvendig for å sette Klopp i et enda dårligere lys?

Fotballen med alle sine supportere og media kan være knallhard og nådeløs!

Slipper inn mest av topplagene

Men hva trodde vi egentlig? Klopp blir sett på som en av de store i Europa. En karismatisk trener og leder som kan jobben sin. Vi husker alle de store kampene til Dortmund som ledet til flere trofeèr.

Glemt er de dårlige sesongene hvor laget sågar befant seg på nedrykk og tapte finaler! Klopp kjører sitt system og er ikke villig til å endre på alt mulig. Spillere skal «fostres» opp i egen klubb, gjerne unge spillere som kan ha en stor framtid. Eldre, etablerte spillere skal ikke kjøpes. En type ala Zlatan hadde vi aldri sett i Liverpool!

Jeg har ønsket meg en virkelig god defensiv midtbanespiller i klubben helt siden Mascherano forsvant. Det får vi heller ikke se! Det er ikke Klopp å bruke en slik type spiller i den posisjonen. 

Vi har sett at Klopp kan. Vi har sett at Liverpool kan. Klopp vet at stallen ikke er god nok, selv om han kanskje trodde dette i høst. Det gjorde vel egentlig de fleste av oss også, da resultatene rullet vår vei? 

At vi slipper inn flest mål av topp lagene har blitt gammel vane, så det glemmer vi helt til poengene glipper og resultatene går imot oss. Da er keepere, midtstoppere, midtbane, ja nesten hele laget bare ræva. 

Sulteforet på suksess

Vi er frustrerte. Vi er sulteforet på suksess. Så lenge vi ikke vinner noe og står på stedet hvil sportslig sett, så klages og sutres det. Forståelig nok mye av det. Jeg vet ikke hvordan eierne tenker; de sitter på et varemerke som er gull verdt, og vil og skal tjene penger når de en dag vil selge klubben.

En av de viktigste kampene vi tapte under Klopp mener jeg bestemt var finalen i EL hvor vi hadde en gyllen mulighet til å spille med de store kanonene i Europa og gjøre oss attraktive for et større antall spillere. Alle millionene som også følger med et avansement, hadde gjort godt.

I hvert fall hvis eierne ville bruke disse på nye spillere. I stedet ble eierne og Klopp sittende på gjerdet i fjor sommer, og endte opp med enda flere penger på bok. Spillere glapp både da og nå i januar. Valgte andre klubber med et annet utgangspunkt. Er vi sikre på at Klopp og Liverpool virkelig greier å lokke til seg de rette spillertypene til sommeren? 

Må bevise at han kan

Spørsmålene er mange, og jeg mener mange av de rettferdiggjør noe av skepsisen både til Klopp og eiere. Til sitt forsvar er Klopp «ny» i England. Det er ikke våre amerikanske eiere! De burde etter mange års eierskap vite hva som kreves for å henge med i toppen av verdens hardeste liga. Man kan spørre seg om prioriteringen av ny stadion og nytt treningsanlegg har gått på bekostning av en større og bredere spillerstall? 

Nå er det ikke mye igjen av årets sesong. Klopp er blitt varm (og svett vil jeg tro) i trøya. Han vet, som også mange av oss forståsegpåere, hvor skoen trykker.

Han vet at alle må prestere for å ha en framtid i klubben. Vi vet så altfor lite om hva som foregår i kulissene både når det gjelder økonomi, spillerkjøp og framtidige kontrakter. Kanskje like greit nå som alle fora koker av meninger for og imot? Jeg tør ikke tenke tanken på hva som vil skrives om Everton ender foran oss på tabellen i mai, og vi igjen ender utenfor spill i Europa! Men, et bittelite snev av realisme kan muligens veie opp for noe av all frustrasjonen over tapte poeng og finaler? 

Tabellen i mai lyver ikke! Nok et trofèløst år lyver heller ikke! Heldigvis har Klopp noen kamper igjen for å bevise at han kan. En sommer kommer med en påfølgende  sesong hvor forhåpentligvis dollarene henger noe løsere enn fram til nå. Da får Klopp, og eierne, vise om de kan og mener alvor med å få Liverpool tilbake til toppen. Det begynner å bli lenge siden sist!

Det skal mer til enn et utbygd, flott stadion og et nytt treningsanlegg for å tilfredsstille mitt røde hjerte over tid! 

Del

Blogg

23.10.2017 15:09

På liv og død

Du slår ikke når noen ligger nede heter det, men det gjør jeg nå. Vi ligger virkelig nede for telling.

18.09.2017 16:27

Er det verdt det?

17.09.2017 14:15

Er vi for kravstore?

For andre gang på en uke taper vi poeng mot lag vi tok full pott mot på tilsvarende baner forrige sesong. Kommentarene og skriveriene hagler i media og på ulike fora.

Siste Til vår nyhetsoversikt
25.02.2018 kl 22:41

– Firmino er undervurdert

Trent Alexander-Arnold beskriver lagkamerat Roberto Firmino som en veldig spesiell spiller.

+
25.02.2018 kl 16:21

På tredjeplass igjen

To av Liverpools rivaler til topp fire-plassene vant sine kamper i dag, men Chelsea tapte terreng.

+
25.02.2018 kl 16:09

Solanke med hat-trick i Clynes comeback-kamp

Dominic Solanke med hat-trick da Nathaniel Clyne spilte 90 minutter som høyreback for U23-laget.

+
25.02.2018 kl 11:59

Klopp frykter at flere spillere skal få influensa

Tre Liverpool-spillere lå hjemme utslått av influensa da de røde slo West Ham 4-1 på Anfield i går.

+