EN HÅNDFULL  Ragnar Klavan og James Milner slet med å stoppe Fernando Llorente.

Spillestil og svakt forsvar

Så skjedde det utenkelige hjemme mot Swansea, eller var det egentlig det?

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Et utrolig resultat etter spill og sjanser, men vi har dessverre sett noe som ligner tidligere denne sesongen. 

I forrige innlegg var jeg optimist etter en god prestasjon på Old Trafford. To uavgjorte borte i ligaen, og nå skulle vi tilbake på vinnersporet på hjemmebane mot bunnlaget Swansea. 

Slik gikk det altså ikke. Man sitter nærmest lamslått tilbake og har vanskeligheter med å finne de riktige ord og forklaringer på at dette skjer, igjen! I starten av 2.omgang scorer plutselig de helhvite to ganger, totalt mot spillets gang. En unødvendig corner og påfølgende sløvt forsvarsspill, og vips er man bakpå. Men så klarer Liverpool å utligne til 2-2 med 20 minutter igjen.  Momentum, 50.000 i ryggen og mot bunnlaget. Med seier vil man virkelig melde seg på i tittelkampen, men så greier altså Liverpool å gi det fra seg nok en gang. Det er noe fullstendig ulogisk over det hele, og jeg tenker dette aldri hadde skjedd med de andre lagene i toppen, ikke på den måten. 

Taper mot småklubbene

Tre tap i årets sesong mot Burnley, Bournemouth og Swansea. I de to sistnevnte kamper har Klopps gutter sluppet inn sju mål! Smak på den. Ser vi på de to matchene og analyserer spill og sjanser er det ufattelig at Liverpool sitter igjen med null poeng og hele sju baklengsmål! 

Et lag som skal vinne ligaen, tillater selvsagt ikke at slikt skjer. Ikke en eneste gang og ihvertfall ikke to ganger mot middelmådig motstand! 

Mot United satt jeg igjen med følelsen av at dette var profesjonalitet av ypperste merke. Mot Swansea smaker jeg mer på ordet uprofesjonalitet, om enn så urettferdig det kan høres ut overfor et lag som løper skjorta av seg i kamp etter kamp. Det føles uansett unødvendig, og det er vanskelig å akseptere at en god sesong og et potensielt ligagull kan glippe gjennom svake prestasjoner mot lag som Swansea og Bournemouth. 

Midtstopperne er problemet

Det er vanskelig å forstå at et lag som Liverpool, med en arbeidsmoral og innsats, ender opp i slike scenarier som dette. Er det tilfeldigheter, eller er det noe med måten Liverpool spiller på? Igjen er det nærliggende å peke på midtstopperne, men i kamper borte mot Middlesbrough, Everton og United framstår de jo som bunnsolide. Felles for disse kampene er imidlertid at det kollektive presset fungerer svært godt, og midtstopperne blir derfor ikke utfordret individuelt i like stor grad som når Liverpool blir tatt med buksa nede på noen sjeldne kontringer eller dødballer mot lag som ligger lavt. 

Kombinasjonen av spillestilen og det faktum at de som spiller i forsvar ikke har gode nok individuelle ferdigheter, verken i lufta eller langs bakken, forklarer langt på vei at vi opplever slike utrolige kamper med negative fortegn. Når gjenvinningspresset ikke fungere optimalt og farene ikke blir avverget før det oppstår situasjoner på den siste tredelen av banen, og spesielt i egen boks, ja da avsløres svakhetene til typer som Dejan Lovren, Ragnar Klavan og Lucas Leiva. 

En plan B

I etterpåklokskapen stiller man spørsmål om hvorfor Matip ikke startet, og hvorfor han blir kastet innpå når bare ett minutt av tilleggstiden gjenstår. I tillegg lurer jeg på hvorfor Klopp ikke spiller med enten Origi eller Sturridge, samt velger en litt mer direkte stil mot denne type motstand når laget ikke er i flytsonen. 

Kambildet blir akkurat som forventet, med et Liverpool som prøver å spille seg gjennom forsvarsmuren med sitt intrikate småspill, uten egentlig å ha spillere med fart og individuelle ferdigheter til å gjøre det. Hvis Mané hadde vært tilgjengelig, samt med en Coutinho i fyr og flamme, kunne det fungert, men det gjør dessverre ikke det når disse ikke er med eller har dagen mot lag som parkerer bussen så til de grader som Swansea gjorde. Da må man etter mitt skjønn ha en plan B. 

Frustrerende og svært skuffende

Det er en slitsom øvelse å være Liverpool-supporter. Når vi endelig begynner å få trua, får man seg en rett på tygga når det forventes som minst. Det er frustrerende og svært skuffende. 

På 95 minutter går man fra tro til tvil med tanke på tittelkamp og topp fire, så får vi bare krysse fingre for at de andre topplagene også begynner å skli på lignende bananskall, og at responsen på denne skuffelsen blir formidabel. 

Da er det helt avgjørende at Jöel Matip igjen tar plass i midtforsvaret og forblir der resten av sesongen. 

Del

Swansea

22.01.2017 21:55

To skritt frem og ett tilbake

Så kan man vel si at hverdagslivet er tilbake, selv om tapet for Swansea på hjemmebane er en sensasjon med negativt fortegn.

22.01.2017 10:37

Fem ting om kampen:Savnet M&M

Forsvarsspillet blir satt under lupen etter tre baklengsmål mot Swansea, og savnet av Matip og Mané i hver sin ende av banen var merkbart.

22.01.2017 09:09

Dette skriver avisene:Drømmene om ligagull er i ferd med å bli knust

Anfield var rystet etter sjokktapet for Swansea.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.02.2018 kl 14:24

Gerrard: My Liverpool

Se hele dokumentaren om Liverpool-legenden Steven Gerrard.

+
21.02.2018 kl 10:57

Keita går glipp av Europa League-kamp

Naby Keita, som blir Liverpool-spiller i sommer, har fått en lårskade.

+
21.02.2018 kl 10:24

– Vi har snakket om denne kampen helt siden trekningen

Conor Masterson er opptatt av at Liverpool U19 må få en god start mot erkerivalen.

+
21.02.2018 kl 08:21

Desperat etter å få spilletid

Ben Woodburn har fått spille bare en førstelagskamp denne sesongen.

+