Motvind på handlefronten

Ventetiden er snart over. Ny sesong. Nye muligheter. Hvilke forventninger har vi når Klopp tar oss inn i sin andre hele sesong?

30. jul 2017 kl 23.17 Bjørn Kittelsen

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Klopp er ingen førstereisgutt. Den tyske lederen kommenterer bare egen tropp og han har fokus på hva som kan gjøres for at den skal bli enda bedre? Han maner spillerne til å løfte seg mot et høyere nivå. Han har riktignok møtt en del motvind på handlefronten i sommer. Det har dempet litt på optimismen. Spenner han buen for høyt når det gjelder kjøp av enkeltspillere? Er våre forhandlere litt vel optimistiske og har man gjort hjemmeleksa grundig nok når det gjelder ledige spillere på markedet? Det kan synes som om det blir for stort fokus på spillere som er utilgjengelige.

Hva de andre klubbene gjør interesserer ikke sier han.

Motstandernes sommer

Men den røde supporterskaren interesserer seg selvfølgelig for hvordan laget vil plassere seg i forhold til våre motstandere. Det betyr egentlig alt. Vi er slett ikke fornøyd om vi isolert sett blir bedre- hvis de andre blir enda bedre! Så det store spørsmålet er, hvor gode er vi i år og hva er realistiske mål i denne sesongen?

Klopp er ikke manager i Liverpool for å kjempe til seg en kvalikplass i CL med nebb og klør. Han er manager i Liverpool for å kjempe om ligagull. Det er vel i meste laget å forvente at vi er helt på topp når sesongen er over- i hvert fall i år.

Formidabel oppgave

Stallen er utvilsomt noe styrket. Ikke bare med nysigneringer, men det virker som de langtidsskadde spillerne kan melde seg på for fullt i år.

Våre hovedmotstandere er neppe blitt svakere. United virker skarpere enn på lenge. City har handlet masse på nest øverste hylle. Spurs er skumle. Veldig skumle. Arsenal er alltid der. Og Chelsea tør jeg nesten ikke nevne. I bakgrunnen lurer Everton. De har handlet sterke navn. Så oppgaven til Klopp er formidabel.

Vi har styrket stallen for færre pund enn våre konkurrenter. Unntaket er Spurs. Det betyr at vi må sette vår lit til Klopp og hans trene- og spillefilosofi. Har vi lov til å drømme om ligagull eller må vi innse at pengene snakker.

Har du innspill til journalisten?