Endelig er ventetiden over

Sist sesong ble en berg-og-dalbane som endte opp med 76 poeng og fjerdeplass. Dette var ett poeng over det antallet vi siktet mot hele sesongen og sesongens hovedmål ble sikret i siste serierunde.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

I kommende sesong vil vi benytte vår beregningsmodell til å beregne sannsynligheten for at vi når våre PL-mål for sesongen.

Tabelltipsene tilsier i gjennomsnitt at vi havner sist av de seks klubbene som alle tipper øverst. Før første serierunde innebærer dette at sannsynligheten for et seriemesterskap er 11,1% og at sannsynligheten for en plassering «Top 4» er 49,3%.

Etter at vi har kjørt 100.000 simuleringer med utgangspunkt i de tabelltipsene som «ekspertene» har avgitt, får vi følgende sannsynlighetsfordeling:

Her kan man f.eks. lese at:

  • Høyest sannsynlighet er det for 67 poeng.

  • For at sannsynlighet for en plassering «Topp 3» skal overstige 50%, må vi over 70 poeng.

  • For at sannsynlighet for seriemesterskap skal overstige 50%, må vi over 77 poeng.

Som i fjor vil vi sikte mot 75 poeng. Isolert sett innebærer dette at vi må overprestere med nesten 13% i forhold til det poengantallet som eksperttipsene tilsier.

Men selvsagt, her vil forutsetningene endre seg fra runde til runde og derfor vil vi også oppdatere beregningene jevnlig.