Sannsynlighetsberegning:God start på sesongen 2017/18

God start, spesielt i forhold til mange av de andre lagene som alle forventer i toppen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Da er august-kampene allerede unnagjort og en første mellomstatus kan gjøres opp: Hovedkonklusjonen er at vi har fått en god start, spesielt i forhold til mange av de andre lagene som alle forventer i toppen.

7 poeng på de tre augustkampene er 0,6 foran skjema til 75 poeng.

10000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool:

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

I forhold til utgangspunktet før sesongstart er det positiv utvikling på alle fronter, bortsett fra sannsynligheten for å ende sesongen foran Manchester United.

Sannsynlig antall poeng ved sesongslutt har ikke endret seg vesentlig og hovedtyngden ligger fortsatt i området 63 til 69 poeng. Men det er også helt tydelig at fargesammensetningen i totalkurven har endret seg i riktig retning. Dette skyldes naturligvis at flere av våre direkte konkurrenter har underprestert og avgitt poeng, spesielt på hjemmebane. F.eks. viste beregningsmodellen før sesongstart at Liverpool måtte få over 70 poeng for at sannsynligheten for en plassering «Topp 3» skulle overstige 50%. Nå sier beregningsmodellen at 68 poeng er tilstrekkelig.

September byr på tre seriekamper, hvorav to på bortebane. Skjemaet til 75 poeng forlanger totalt 5,4 poeng i løpet denne måneden. Ved utgangen av september forlanger skjemaet altså 11,9 poeng.