Transfer og tro

Det har vært en meget hektisk åpning på årets sesong. Og sannelig klarte vi de første prøvelsene med bravur!

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Hoffenheim var ingen walk over. På bortebane hadde vi litt tur, men hjemmekampen fjernet all tvil om hvem som skulle til Champions League. Så fikk kanonfolket fra London en leksjon de ikke glemmer på en stund. Godt å trekke pusten før nye slag venter!

Transfermarkedet er ikke lengre noe for oss vanlige dødelige å forstå seg på. Den første sum jeg husker var £110.000 for John Toshack i 1971. Det var den gang at en million kroner var ubegripelig mye for en enkelt spiller. Keegan kom like etterpå, men £35.000 var et røverkjøp. I det hele tatt var det ikke så mange spilleroverganger på 60- og 70 tallet. Keegan ble for øvrig solgt til Hamburg for £500.000 i 1977. Pengene var ikke lenge på styrerommet, Dalglish ble kjøpt for £440.000 senere på året. Jeg ser noen økonomer har regnet dette om til dagens pengeverdi og de mener dette tilsvarer £2,5mill. Med summene som er nevnt for Lemar og Coutinho har vi altså hoppet fra millioner til milliarder!

Utviklingen på transfermarkedet som har eskalert noe eventyrlig i år virker helt absurd. Det er mulig at noen få klubber (inkl. Liverpool?) kan være med på dette racet. Jeg stiller spørsmålet om dette er et race som på sikt vil ødelegge fotballen og fotballklubbene?

Vel nok om det. Klopp durer videre. Jeg vaklet litt i troen etter juletider, men deler av troen kom tilbake mot sommeren. Sommerhandelen har virket litt snau inntil for et par dager siden. Så skal jeg si ting har skjedd fort. Og nå er jeg absolutt en troende igjen. Ser allikevel for meg at en eller to defensive spillere blir skadet, da blir det fort tynt i de bakre rekker. Men jeg tror Klopp tenker at da må bare den offensive delen av laget levere enda noen flere mål i hver kamp!