Er det verdt det?

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Fredag 15. september. Opp klokka 04.30. Fly fra Kjevik til Heathrow via Oslo. Heathrow express til Paddington og drosje til London Euston. Kansellert tog til Liverpool pga. terrorangrep. Bytte tog til Leeds med togbytte til Liverpool. Fremme i Liverpool kl. 17.30.

Søndag 17. september. Opp kl. 08.00 og hele turen i omvendt rekkefølge. Hjemme kl. 22.00.

Lørdagen er i sin helhet viet fotballkamp på Anfield. Vi opplever godt varmt høstvær i Liverpool når vi står tidlig opp på lørdag. Spasertur fra byen i deilig høstvær gjennom Everton park til Anfield. Vi har bestilt omvisning på stadion før kampen. En herlig tur med en dyktig guide. Vi sitter i stolen til Klopp og tar på skiltet «This is Anfield» før vi står foran The Kop eller Spion Kop som det egentlig heter. Navnet kommer fra Sør-Afrika og har sin opprinnelse i en stor gressvoll fra det nevnte land, slik det også var på Anfield før tribunen ble bygget. Guiden forteller til en lydhør gruppe at tilskuerne tok med seg det gamle «kop» den dagen man bygget om fra ståplasser til sitteplasser. De trofaste benkesliterne ønsket et minne fra tribunen de hadde besøkt i generasjoner. Historien forteller at en liten familiegruppe demonterte en større del av rekkverket som var av solid stål og veide så mye at 4 mann måtte bære det. De ble stoppet av politiet, men da de fortalte at dette var «deres» rekkverk og at 4 generasjoner hadde stått ved akkurat dette gjerdet lot politiet dem gå!

Supporterfellesskap

Etter omvisningen ble det en tur på The Sandon. Der treffer vi landsmenn med lidenskap for Liverpool. Jeg snakker med en familiefar fra Belfast med sine to sønner. De skal på kamp. Han forteller om livet i Belfast som er blitt litt roligere og om et lidenskapelig forhold til Liverpool. Vi føler utvilsomt samhold og kontakt fordi «we are Liverpool».

På lørdagskvelden må vi smake en bitter på en pub. Vi treffer flere fans. Vi snakker lett med hverandre. Vi har et fellesskap. Mitt barnebarn som er med drikker Cola og får sitt første møte med Liverpoolkulturen.

Når vi sitter på toget på vei hjem sier han at dette er i hvert fall ikke siste gang han skal på kamp i Beatles byen. Det varmer en godt voksen Liverpool Fan!

Og kampen da? Jo den endte 1-1 som de fleste vet. Det var frustrerende å se at et spillemessig stort overtak i spill og sjanser ikke var nok denne gangen.

Fotball dreier seg ikke bare om å vinne titler. Fotball er kultur. Stemningen rundt kampene. Menneskene man treffer. Tradisjonene. De store øyeblikkene. Tapene. Minnene etter Hillsborough. Det er denne helheten som gjør at det er verdt det – og jeg kommer igjen og igjen…

Del

Blogg

29.10.2017 15:27

Fortsatt sykemeldt

Vi blør ikke fra åpne sår lengre. Men vi er sykemeldt en stund til, men forhåpentligvis er vi på bedringens vei.

29.10.2017 09:54

Defensiv trygghet ga selvtillit

«Jeg vil tørre å påstå at dette er det mest solide vi har fremstått så langt i 2017/2018-sesongen.»

28.10.2017 10:31

Tid for å takle motgang

«Jeg frykter at eierne har like liten tålmodighet som en gjennomsnittlig rød medgangssupporter.»

Burnley

06.11.2017 13:13

Burnley bekrefter kamptidspunkt

30.10.2017 22:55

Like mange poeng som Liverpool

18.09.2017 18:24

– Skal jeg gi Daniel tips om hvordan man avslutter?

Klopp snakker om sjansesløsing, rullering og forklarer hvordan «Ox» integreres.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.02.2018 kl 23:35

Gerrard stolt av sine spillere

Steven Gerrard roste sitt unge mannskap etter seier og avansement mot Manchester United i UEFA Youth League.

+
21.02.2018 kl 22:58

Scoringsbonanza i Champions League

En ny runde med kamper i Mesterligaen er spilt, og Liverpool scorer bokstavelig talt høyt på flere statistikker.

+
21.02.2018 kl 19:24

Uttalelse fra Roberto Firmino

Liverpools nr. 9 har respondert etter FA nå har tatt sin avgjørelse angående de beskyldningene som ble rettet mot ham.

+
21.02.2018 kl 18:40

Ingen anklage mot Firmino

Det vil ikke bli noe etterspill etter at Mason Holgate hos Everton anklaget Roberto Firmino for diskrimenerende uttalelser.

+