Optimisme vs pessimisme!

Har nettopp landet en søndag ettermiddag etter en snarvisitt på Anfield med ønske og håp om at mitt kjære Liverpool skulle avansere i FA cupen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Kampen ble er gedigent mageplask og minnet til tider om komikveld!

Optimisme som snur til en gryende pessimisme er blitt "hverdagskost" også under Klopp. Vi som følger de røde, og har fulgt de røde i mange, mange år, er dessverre blitt så vant til et lag som til tider presterer fantastisk bra, men som så altfor mange ganger rakner når det gjelder som mest. Derfor forblir dette laget uten noe nytt sølvtøy i skapet. I altfor mange år.

Mange, meg inkludert, hadde et håp om at ting skulle snu den dagen Klopp kom inn porten på Melwood. Skuffelsen etter å ha tapt ligagullet nesten på målstreken en stund tidligere, ble overskygget av at en karismatisk vinnerskalle valgte å bosette seg i regntunge Liverpool. Nå skulle ting virkelig skje selv om eierne fremdeles er de samme...

Jeg må innrømme at tankene om at så utrolig mye av "det positive slaget" har skjedd i denne klubben igjen har fått seg en alvorlig trøkk. Å sitte på Anfield og høre sitt eget lag bli buet ut av banen etter både første og andre omgang, også av mange såkalte "locals" gjør vondt. Det gjør ekstra vondt når dette skjer med nesten alle våre beste menn på banen mot et lag som ligger nest sist i PL. På mandag tapte vi mot tabelljumboen! Slikt skal ikke skje med et lag som har ambisjoner om å vinne noe. Jeg minner om at noe lignende skjedde også forrige sesong, og sesongen før det....

Det har kommet for en dag at heller ikke Klopp er en trollmann. Han strever med å finne og komponere både et lag og et forsvar godt nok til å vinne noe når det gjelder som mest med de spillerne han rår over. To tapte finaler og tidlige "exiter" i cupene forteller sitt. Klopp strever med å bygge en fundament godt nok til å slå fra seg mot alle typer lag. Det er ikke mange av lagene i toppen som kan rakne og slippe inn mål som nettopp Liverpool og som kan stange og slite mot de som parkerer bussen.

Keeperproblemet er vedvarende i klubben, og det har det vært i flere sesonger nå. De fleste av oss har vel innsett at det er vanskelig å vinne noe som helst når vi fremdeles ikke har en klar, god førstekeeper? Når Klopp i tillegg aldri greier å sette en stabil og god backrekke som kan spille sammen over tid, blir ikke problemene mindre! Så vil mange si at flere lag kommer til få sjanser mot oss, men gud bedre så mange mål vi slipper inn likevel!

Klopp og eierne selger sin beste spiller før noe nytt er handlet inn. Det viser seg vel kanskje allerede nå å ikke være særlig lurt? I bunn og grunn burde vel egentlig Coutinho vært tvunget til å bli i klubben frem til sommeren og enda lenger? Det som hadde vært fornuftig var egentlig å kjøpe en spiller eller to i tillegg til Coutinho? Det er slik klubber med ambisjoner om å vinne noe gjør. De fyller på med topp spillere i tillegg til de som allerede er der. Men hvilke ambisjoner eierne har for denne klubben er sannelig ikke lett å vite etter mange års eierskap. Det vi vet er at kjøpet av Liverpool var god butikk og som etter sigende har mangedoblet verdien sin uten at vi greier å beholde de beste spillerne.

På papiret er vi bedre skodd når det gjelder antall spillere enn forrige sesong. Men vi har en skjør midtbane hvor sentrale spillere dessverre er så altfor mye skadd. Resultatet blir hyppige kapteinsbytter kronet med at Emre Can, en spiller som egentlig ønsker seg bort og som nekter å skrive ny kontrakt, får æren av å påta seg denne viktige rollen. Forstå det den som kan!

Ellers har jeg ingen tro på at et lag uten en meget god spiss på sikt vil vinne noe særlig...En slik spiller finnes ikke i Liverpool i dag!

Klopp må og bør snart vise til framgang med Liverpool. Det nytter ikke å vise til en god poengfangst ved godt og vel halvspilt sesong når cupexitene er de samme som før. 4 plassen er langt fra sikret, så feilskjærene i ligaen må bli færre og helst lukes bort. Porto må slås slik at avansementet i CL sikres. Så må de siste timene av overgangsvinduet brukes sammen med noen av pengene som som står på bok. Spytt ut de ekstra millionene som trengs for Keita! Klopp og eierne må vise muskler og ambisjoner for Liverpool nå! Går CL uten de røde neste sesong, så er det "på an" igjen. Som så altfor mange ganger før!