Til minne om Brian Hall

Det var tredje gang på rad at vi vinner 2-1.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vi snudde 0-1 mot Leicester etter en oppvisning av Nilens store sønn. Mot Burnley var det krig, men på overtid presser Lovren og Klavan inn vinnermålet. Mot Everton vinner vi igjen på slutten når VVD slår alle i luften. Det er nye tendenser at vi vinner på dager som ikke er optimale spillemessig sett.

Everton må føle at en forbannelse hviler over lokaloppgjørene mot Liverpool. Det er ikke grenser for alle tap The «Toffeemen» har hatt mot sine naboer. To finaltap i FA- cupen inkludert. Everton er ikke min hovedmotstander, tvert imot. Jeg har et godt øye til Everton når de spiller mot andre lag.

Gårsdagens 2-1 seier ga meg assosiasjoner til en tidligere FA-cup kamp mellom naboene som også endte 2-1:

Det var første gang jeg fulgte et skikkelig Merseyside derby i mars 1971. Det var semifinale i FA-cupen på Old Trafford. Everton tok ledelsen i første omgang ved Alan Ball, mens vi lå i kjelleren og lyttet til overføringene på BBC. I andre omgang slo Liverpool tilbake. Alun Evans utlignet etter et flott forarbeid av Steve Heighway. Vinnermålet ble scoret av Brian Hall etter at John Toshack vant en hodeduell i straffefeltet. Brian Hall var for øvrig Univeristetsutdannet i Liverpool, med graden Bachelor of Science. Det var helt uvanlig forprofesjonelle fotballspillere. I et referat etter kampen, trolig fra fotballbladet Shoot, stod det skrevet at «Brian Hall’s got brains in his boots too». Brian var en lagspiller. Han likte å gjøre andre gode. Brian Hall døde i 2015 av leukemi.

Nå har vi god tid frem til møte med City på Anfield. Et ubeseiret City med en vanvittig seiersrekke i årets sesong. Vi ble utklasset i første møte med de lyseblå, men nå skal vi forhåpentligvis spille 11 mot 11 hele kampen.