Fortsatt over 30% sannsynlighet for seriegull

Liverpool innfridde forventningene i oktober, men det gjorde dessverre Manchester City også.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

De seks topplagene hentet 34 av 36 mulige poeng mot øvrige lag denne måneden, noe som tilsier at de er de samme lagene som kommer til å kjempe om plassene «Topp 4».

Simulasjonsmodellen sier at kampen om trofeet i sesongen 2018/19 vil stå mellom to lag, selv om det foreløpig ikke har blitt noe betydelig luke på tabellen.

Liverpool hentet 7 poeng i en måned der skjemaet til 75 poeng sier at vi måtte ha 6,7 poeng. Etter 10 serierunder ligger vi altså 6,2 poeng foran dette skjemaet.

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status ved starten av måneden:

Simulasjonsmodellen mener nå at sannsynligheten for at Liverpool vinner seriegull er mindre enn ved starten av måneden. Grunnen er selvsagt at Manchester City har klart å hente like mange poeng som vi har, til tross for antatt langt hardere motstand.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

En noe skuffende poengdeling hjemme mot Manchester City medførte en knekk nedover på de fleste parameterne, men det meste av dette ble hentet inn igjen gjennom seire i de to påfølgende kampene.

Mest sannsynlige antall poeng ved sesongslutt ligger i området 71 til 77 poeng, som er uforandret i forhold til forrige månedsskifte. Tyngdepunkt er nå på 74,0 poeng (marginalt opp fra 73,7).

Også i november har vi kun tre seriekamper, men denne gang er bare en av dem på hjemmebane.

Hjemmebanefordelen teller tungt i simulasjonsmodellen og skjemaet til 75 poeng krever bare 5,7 poeng denne måneden.

Med andre ord har vi allerede det antall poeng etter tre måneder som skjemaet til 75 poeng krever etter fire, nemlig 25,5.

Oppdatering runde for runde finner du på www.fotballungdom.no