Fotball og sjakk

Fotball og sjakk har mange sjarmerende likhetstrekk.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Sjakkspilleren Trent Alexander-Arnold fikk kjørt seg mot Magnus. Undertegnede er også en ivrig sjakkspiller og skulle gjerne hatt et parti mot Arnold. Fotball og sjakk har mange sjarmerende likhetstrekk. Her er noen betraktninger:

Når du taper et parti sjakk blir du usikker og mister litt av selvtilliten. Du blir automatisk litt mer forsiktig i neste parti. Det var meget tydelig at Man City følte på dette etter tapene for de røde forrige sesong.

City valgte en sikker variant. Defensivt og forsiktig. De var mer opptatt av hvordan Liverpool spilte. De satset uvanlig lite på egen styrke. Liverpool på sin side var usikre etter tapet for Napoli der lite syntes å fungere. Derfor ble kampen som et forutsigbart sjakkparti. Det endte i remis, men ikke uten dramatikk.

Det kom et svakt trekk mot slutten av kampen. Det svake trekket kom på søndag da Van Dijk unødvendig felte Sane og City fikk muligheten fra 11 meter. Dette skjer i sjakk også, men av og til overser man en gigantisk mulighet til å avgjøre spillet. Det hender for Magnus også. Og heldigvis for City også. Jeg tapte engang et parti sjakk som egentlig alt var vunnet. Jeg overså en klassisk sjakkmatt med tre bønder foran kongen på bunnlinjen. «Lucky you» skrev jeg til min motspiller. «I’m not lucky- you are stupid» var det kontante svaret.

Når vi spiller på hjemmebane (med de hvite brikkene) vet alle som spiller sjakk at vi har noen fordeler. Vi får muligheten til å styre spillet og det er statistisk mye vanskeligere å vinne med de sorte brikkene. Anfield gir minst de samme fordelene som de hvite brikkene i sjakk.

Åpningen i sjakk betyr enormt mye. Dårlig åpningsspill fører til en langvarig forsvarskamp som i beste fall ender opp i remis. Det er ikke helt ulikt en fotballkamp.

Det er moro med sjakk og mange likhetstrekk med fotballen. Magnus har også svake dager, men da skjerper han seg veldig til neste kamp. Der tror jeg Magnus og Liverpool er like.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.10.2018 kl 09:51

– Nå kommer det kamper hvor vi vil ha ballen i laget mer

Jürgen Klopp sammenligner perioden frem til kommende bolk med landskamper med de forrige sju kampene.

+
19.10.2018 kl 09:01

– Første kamp etter en periode med landskamper er alltid vanskelig

Daniel Sturridge peker på flere årsaker til at Liverpool har slitt etter perioder med landskamper.

+
19.10.2018 kl 08:35

– Denne kampen er en felle

Klopps analyseteam jobber på spreng foran turen til Yorkshire.

+
19.10.2018 kl 07:34

– Det er som å presse blod ut av en stein

U18-manager Barry Lewtas forteller om juniorspillere som ikke var spesielt snakkesalige etter å ha trent med førstelaget på Melwood tidligere denne uken.

+