– Jeg liker ikke FIFA sine planer

Blogger Erik Syversen har lite sans for FIFAs planer om VM for klubblag.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

FIFA planlegger et VM for klubblag i annet format og på en annen tid av året, enn det årlige arrangementet i desember.

Etter planen skal «nye»VM for klubblag starte opp i 2021 og erstatte Confederations Cup for landslag (på en måte et prøve-VM) året før fotball-VM i Qatar.

Da er vel sikkert også planen at klubb-VM skal arrangeres hvert fjerde år i tilfeldige , søkende arrangørland.

Jeg må innrømme at jeg ikke liker FIFAs planer. Av flere grunner.

1. 24 inviterte lag skal få delta, hvorav 12 fra Europa. Når man ser på listen over lag som blir invitert til det første VM i 2021, lukter det jo kun av historiske prestasjoner og ikke av ferske prestasjoner? Liverpool, Manchester United, AC Milan, Inter, Juventus, Barcelona, Real Madrid, Bayern München og Ajax er så langt med på lista og den er vel identisk med de som har vunnet den gjeveste europacupen flest ganger og ikke nødvendigvis er de beste fra Europa om 2,5 år.

2. De største klubbene med mange landslagsspillere får med dette, tre av fire mulige preseason kraftig amputert med flere spillere som ikke kommer tilbake til klubbene sine, før tett på seriestart. VM og EM er jo fra før, forstyrrende elementer i så måte.

3. Et slikt VM for klubblag , vil domineres totalt av europeiske klubber, da mange hundre av de beste spillerne fra Sør-Amerika , holder til i Europa. En og annen klubb fra Sør-Amerika vil kanskje bli en askeladd, men knapt mer, er jeg redd. Klubber fra andre kontinent vil ikke ha noen sjanser. Kina viser interesse for et arrangement i 2021 og da blir vel et par klubber derfra invitert. Klubber som ikke hadde kvalifisert seg inn i Europa League, engang.

4. Jeg synes dette blir en utvanning av det eksisterende. Nemlig det at det bør være en tid (jeg snakker for oss europeere) mellom slagene og et VM og EM for landslag med to år i mellom, synes jeg er mer enn nok. Men med kommersielle aktører og prispenger på £100 millioner i et klubb-VM, er det vel bare å regne med at kun én 30-dagers periode fra rundt 10 juni til 10. juli, hvert fjerde år, som forblir fredet.