Nesten perfekt i fire vanskelige september-kamper

Tre bortekamper mot sterk motstand klarte ikke å hindre Liverpool fra å sikre seg 10 poeng og en fortsatt plassering helt i toppen ved utgangen av september måned.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Når vi etter syv serierunder står med 19 poeng er det nesten blasfemisk å måle poengfangsten mot en målsetting om 75 poeng. Uansett ligger vi nå 6,0 poeng foran et slikt skjema. Til sammenligning:

  • Sist sesong hadde vi 12 poeng etter syv runder og lå 1,2 poeng etter skjema til 75 poeng

  • I 2016/17-sesongen hadde vi 16 poeng og var 4 poeng foran et skjema som var preget av at fem av de første syv kampene var på bortebane

Det kan i denne situasjonen likevel være relevant å minne om situasjonen ved årsskifte midt i 2016/17-sesongen: Den gang lå vi 5,6 poeng foran skjema, men i de påfølgende to månedene fikk vi kun 6 poeng på syv kamper og forspranget var forsvunnet. Klopp fikk deretter stabilisert skuta og endte sesongen med 76 poeng.

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status ved starten av måneden:

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

Selv om det ble en liten knekk nedover i siste serierunde på noen av parameterne, er det måneden totalt sett en svært positiv utvikling. Manchester United sliter fortsatt med å finne ut av det. Dette reflekteres i at simulasjonsmodellen plasserer Liverpool høyere på tabellen ved sesongslutt i hele 86% av tilfellene.

Sannsynlig antall poeng ved sesongslutt ligger i området 71 til 77 poeng (til sammenligning 69 til 73 ved forrige månedsskifte) og med et tyngdepunkt på 73,7 poeng (opp fra 70,6). Simulasjonsmodellen sier foreløpig at dette poengantallet med svært stor sannsynlighet vil holde til en plassering Topp 4.

I oktober har vi kun tre seriekamper og to av dem er på hjemmebane. Den ene er mot sterkest mulige motstand, nemlig Manchester City kommende helg.

Hjemmebanefordelen teller tungt i simulasjonsmodellen og skjemaet til 75 poeng krever like mange poeng på tre oktober-kamper som på fire kamper i september, nemlig 6,7 poeng.

Med andre ord har vi nesten allerede det antall poeng etter to måneder som skjemaet til 75 poeng krever etter tre måneder.