Tallenes tale: 30 prosent sjanse for seriegull

Rekken med svært sterke resultater ble videreført i november.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Likevel åpnet det seg en liten luke opp til Manchester City.

Men det må jo også være frustrerende for serielederen å se at de ikke klarer å riste oss av seg?

Liverpool hentet 7 poeng i en måned der skjemaet til 75 poeng sier at vi måtte ha 5,7 poeng. Etter 13 serierunder ligger vi altså hele 7,7 poeng foran dette skjemaet.

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool, sammenlignet med status ved starten av måneden:

Sannsynligheten for at Liverpool vinner seriegull har også i denne måneden krympet litt, mens sannsynligheten for en andreplass har økt betydelig.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde:

PROSENT:
PROSENT:  Grafen viser at Liverpool etter den 13. serierunden har 30 prosent sjanse til å ta seriegull.

Spesielt bidro den sterke borteseieren mot Watford til en positiv utvikling på de fleste parametere.

Mest sannsynlige antall poeng ved sesongslutt ligger nå i området 73 til 80 poeng, som er betydelig opp (71 til 77 poeng) fra forrige månedskifte. Tyngdepunkt er nå på 76,2 poeng (opp fra 74,0).

Desember er maratonmåneden med hele sju kamper, hvorav fire på hjemmebane. Motstanden i tre av disse er til gjengjeld massiv: Everton, Manchester United og Arsenal.

Skjemaet til 75 poeng krever 13,9 poeng, altså totalt sett en gjennomsnittlig uttelling.

Når den 20. serierunden er ferdigspilt med hjemmekamp mot Arsenal, skal vi i henhold til skjemaet ha 39 poeng. Forhåpentligvis passerer vi dette tallet mye tidligere.

Skrevet av: Birger Myhr.