STORE «europeiske» kvelder på Anfield

I kveld må Liverpool trylle fram en «europeisk» kveld  på Anfield igjen, men det har Liverpool en lang tradisjon i å gjøre.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Saken er nesten klar. En seier med to mål, fikser biffen. 1-0 er også nok, men antagelig ikke med 2-1, 3-2 osv. Med hjelp fra Røde Stjerne i Beograd , hvor PSG er motstander, holder det med seier over Napoli. Men der stopper vi spekulasjonene over alternativer. Vi må ha en Anfield Night, igjen. Den saken er klar. Historien er full av slike og det får vi håpe gnager i bakhodet til hele delegasjonen fra foten av Vesuv, når de entrer matta på Anfield i 11 skjelvende shortser.

Her er en del grunner til at de bør det:

1. 19/4-66 og retur i semifinalen i cupvinnercupen. Liverpool hadde tapt den første på Celtic Park med 1-0. Tommy Smith ( 61 ) og Geoff Strong ( 67 ), sørget for 2-0 og avansement til finalen.

2. Kanskje den mest berømte? 10/3-77 gikk returen i kvartfinalene i serievinnercupen. St.Etienne hadde slått Liverpool 1-0 i Frankrike og var frekke nok til å utligne Keegans ledermål etter kun to minutter. Ray Kennedy ( 59 ) ga The Kop et håp og i det 84 min., kom kanskje tidenes mest ikoniske mål. David " Super-Sub" Fairclough fikk æren og evig heltestatus. Senere gikk Liverpool bort og vant den gjeveste europacupen for første gang.

3. 12/4-78 var det retur i semifinalen i serievinnercupen på Anfield. Borussia Mönchengladbach hadde vunnet 2-1 på Bökelberg , men nok en stor kveld snudde det til finaleplass og ny pokal. Ray Kennedy ( 6 ), Kenny Dalglish ( 35 ) og Jimmy Case ( 56 ) reddet kvelden. Flere av Liverpools flotte kvelder kom jo også på bortebane i avgjørende kamper, men det skulle gå noen år, før neste Anfield-party ble et faktum.

4. Våren 2001, hadde Liverpool greid et brukbart resultat i Porto. 0-0. Returen i UEFA-cupens semi på Anfield, skulle gi nok en minnerik kveld. Danny Murphy ( 33 ) og Michael Owen ( 38 ) , sørget for semi mot Barcelona.

5. 19/4-01 går den siste av to kamper mot katalanerne. 0-0 i Spania sørget for tro. I det 45. min. fikk vi hjelp fra Patrick Kluiverts hand. Ca. 1 m. over eget hode.... I 16-meteren. Gary McAllister satte straffen i mål og UEFA-cupen ble senere ett av tre trofeer i 2000/01.

6. Nå kommer en ny fest: Siste gruppespillkamp i Champions League, 8. desember i 2004. Olympiakos måtte beseires med to mål. Noe som ble vrient, i og med at Rivaldo ga den greske motstander ledelsen i første omgang. Florent Sinama-Pongolle ( 47 ) startet showet, Neil Mellor ( 80 ) ga Anfield blod på tann og så smalt det fra Captain Fantastic i det 86. min. Episk! Men det er fortsatt langt til Istanbul.

7. 3/5-05 og semi-retur på Anfield mot Chelsea. 0-0 i London ble "forbigått" allerede i det 4. min. Luis Garcia karvet ballen over streken..... Eller var den det? Uansett en ny Anfield-kveld av ypperste klasse og når Champions League ble vunnet for første gang , bare tre uker senere, må vi ta med denne semin på lista.

8. 1/5-07. Tap 1-0 i London, måtte gjøres noe med på Anfield. Semifinale to i CL, gikk til straffer, etter at Daniel Agger ( 22 ) hadde utjevnet bataljen. Zenden, Alonso, Gerrard og Kuyt sørget for ny finale og 4-1 på straffer.

9. Etter 1-1 på Emirates , møtte Arsenal opp på Anfield 8/4-08. Kvartfinale-retur i CL og tok ledelsen med Diaby ( 13 ). Sami Hyypiä ( 30 ), Fernando Torres ( 69 ), Steven Gerrard ( 86 ) og Ryan Babel ( 90 ) sørget for en ny fest med 4-2. Adebayor hadde laget spenning med sin 2-2 goal i det 84. min.

10. 10/3-09. Her hadde riktignok Liverpool vunnet 1-0 i Madrid , men mot Real i 8-delsfinalen , måtte jobben avsluttes på Anfield. Magisk ble det med 4-0 og Torres ( 16 ) , Gerrard ( 28 ) og ( 47 ) og Dossena ( 89 ) sendte folk på dansegulvet.

11. Europa League , kvartfinale to, 14/4-16. 1-1 på Signal Iduna Park var en bra start. Men Bor. Dortmund sjokkerte med Mkhitaryan ( 5 ) og Aubameyang ( 9 ) , men Origi tok fra lighteren i det 48. min. Reus så ut til og helle vann på den i det 57. min. Men så hadde Liverpool mer fyr. Coutinho ( 66 ), Sakho ( 78 ) og til slutt var det Lovren som satte hele Anfield i brann i det siste min. Det tok av!

12. Europa League igjen. Samme sesong, men nå semifinale og ny retur på Anfield, 5/5-16. Villarreal hadde 1-0 med seg og en ny operasjon Anfield måtte til. Soriano hjalp oss med mål bak sin egen keeper i det 7. min. Så tok Daniel Sturridge ( 63 ) og Adam Lallana ( 81 ) tak og sendte oss til finale i Europa League.

13. Kvartfinale i CL på Anfield 4/4/18. Riktignok første kamp, men en kveld som bare Anfield kan produsere. Manchester City på besøk og de så tungt etter sin første CL-tittel, da ligaen var en spasertur for dem. Salah ( 12 ) , Oxlade ( 21 ) og Mané ( 31 ) sjokkerte City og la grunnlaget for avansement på Etihad.

14. CL og første semi 24/4-18. Altså ingen retur her heller, men en kvalifisert Anfield night. AS Roma ble slått 5-2 , etter at Salah ( 36 og 45 ), Mané ( 56 ) og Firmino ( 62 og 69 ) sendte oss 5-0 opp. Romerne lagde spenning med Dzeko og Perotti, men vi gikk til finalen. Relativt komfortabelt. Ikveld vil vi ha Anfield Night igjen. Sitrer av spenning! Vil så gjerne ha en ny kveld på lista.