Klopps mørke dag

Tapene mot United svir ekstra, skriver blogger Bjørn Kittelsen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det er disse tapene som viser at vi ikke er blant de største- ennå. Tapene for United svir ekstra. Vi har en stygg uvane med å tape for våre erkerivaler. Hva er forklaringen på det? Det er ikke noen åpenbare svar å gi, men noen forklaringer ligger i luften.

Jeg må først berømme United for å være taktisk meget smarte. De låser vårt angrep. Vi har mye ballinnhav, men de er flinke til å utnytte våre svake punkter i forsvaret. Dette er en kamp Mourinho dessverre utmanøvrer Klopp. Tyskeren har hatt mange svake kamper der mye står på spill. La meg kort minne om to finaletap og bortekamper mot City og Spurs i år. Dagens kamp var en eksamen for laget vårt. Det ble stryk. Vi er egentlig ikke i nærheten av å vinne denne kampen.

Jeg savner større smartness i viktige enkeltkamper og sjefens manglende evne til å gjøre taktiske disposisjoner som overrasker motstanderen. United vet hva som kommer og de har kvaliteten til å straffe oss.

På dagen vi opplever sesongens største skuffelse vil jeg si at Klopp har fått den største lærepengen selv. Han kan ikke bortforklare tapet med å si at vi fortjente minst et poeng, eller at Mane skulle hatt straffe. Det nyttet ikke for stortingspresidenten å skylde på andre når det gikk galt. Og det nytter ikke for Klopp heller. I dag burde Klopp ha vært mer ydmyk overfor sin egen taktiske tilnærming til denne kampen. Hans kjefting og engasjement på sidelinjen førte kun til at tiden jobbet for United.

Det var en tøff kamp å tape selv om konsekvensene ikke nødvendigvis er så store. Vi er fremdeles i CL og med og kurs for topp 4 i år. Dette tapet tar noen dager å svelge, men førstkommende lørdag kan vi starte på nytt. Vi reiste oss etter Spurs tapet og nå må vi forvente at Elton John får en dårlig lørdagskveld om en uke