Befester stillingen med nok en sterk måned

9 poeng på fire kamper i mars gjør at vi nå ligger hele 4 poeng foran skjema til 75 poeng. Alt annet enn et totalhavari gir CL-fotball også neste sesong.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Sannsynligheten for å ta andreplassen fikk seg en solid knekk etter bortetapet mot Manchester United, men ellers ble det full uttelling samtidig som mange andre resultater gikk vår vei, spesielt med tanke på kampen om å bli blant de fire beste.

Rent teoretisk kan Chelsea fortsatt få 77 poeng, men beregningsmodellen finner det lite realistisk at de skal klare full pott resten av sesongen. Chelsea har tross alt kun sanket 11 poeng på 10 kamper etter nyttår og har et styrketall på nivå med lag som Watford, West Ham og Southampton.

For å være helt sikker må Liverpool altså ta 12 poeng på fem kamper, forutsatt tap mot Chelsea. Kun 11 poeng om vi tar hensyn til forspranget i målforskjell.

Sannsynligheten for at Liverpool skal ende opp med en femteplass beregnes nå til under 0,5%.

ENDELIG TABELLPLASSERING
ENDELIG TABELLPLASSERING  Liverpool PL 2017/18.

Tredje- og fjerdeplass er nå de mest sannsynlige plasseringene, men det er fortsatt nesten 25% åpning for en andreplass også.

I takt med at Liverpool fortsetter å hente jevnt med poeng, fortsetter også Liverpools forventede endelige poengantall å stige. Diagrammet nedenfor viser at 76, 78 og 79 poeng er mest sannsynlig. Dette er opp fra 73 - 76 poeng ved forrige månedsskifte. Tyngdepunktet i figuren ligger nå på 77 poeng.

LITE SVART
LITE SVART  Liten sannynlighet for at Liverpool havner utenfor topp fire.

Fargesammensetningen har også endret seg: Den svarte farge er så godt som borte og kan kun skimtes på kombinasjoner som gir et poengtall for Liverpool langt nede på 70-tallet.

I april har vi fire kamper mot motstand som beregningsmodellen vurderer til å være svært overkommelig. Skjemaet til 75 poeng forventer altså nesten 9 poeng på de fire kampene. Ingen annen måned har Liverpool – i henhold til beregningsmodellen – hatt så enkel motstand som i april.