God sommer, Klopp!

Vi har tapt nok en finale på relativt kort tid. Nummer tre i rekkefølgen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

City, Sevilla og Real har slått oss i den avgjørende kampen. Alle i Klopps regjeringstid. Klopp er ikke det vi forbinder med Tyskland. Den gamle frasen om at fotball består av "11 mann på hvert lag, 2. omganger som varer 45 min og når kampen er over har Tyskland vunnet". Det er faktisk helt motsatt for Klopp – i hvert fall i finaler.

Tilfeldigheter? Ja, vil nok mange hevde, men den blide tysker har flere finaletap før han kom til Liverpool. Fremdeles tilfeldigheter? Tja, vil nok noen flere si. Det spiller for så vidt ikke noen stor rolle, fordi prestasjonen som har gitt finalebillett er større enn tapet i selve finalen. Jeg kan allikevel ikke fri meg fra tanken om at det er få av de store profilerte managere som ville tapt seks finaler på rad! Jeg har påpekt tidligere at jeg savner taktiske vellykkede grep og kynisme i de store oppgjørene. Vi blir for endimensjonale og forutsigbare i det taktiske opplegget etter mitt syn.

Prestasjonen som har gitt finalebillett er større enn tapet i selve finalen.

Ingen sjef kan gjøre noe med personlige megatabber, men keeperplassen i Liverpool har vært under debatt lenge.

Både Karius eller Mignolet har i perioder vist at de ikke er jevnt gode nok. I så måte har Klopp satset på en usikker hest og tapt stort. Vi tapte ikke bare på grunn av Karius, men to blundere i finalen i CL gjorde oppgaven nesten umulig. Det ville vært vanskelig nok å slå Real selv om keeper hadde storspilt! Klopp kan ikke komme til noen annen konklusjon enn at en ny førstekeeper må komme i løpet av sommeren.

Midtbanen til Liverpool mester ikke det høyeste nivået. En Can i kanonform kunne hjulpet noe, men sammenlignet med Real er vi et godt stykke bak.

Så lenge Salah er på banen og gegenpresset fungerer er vi helt på høyde med de beste. Når den egyptiske konge erstattes med Lallana er vi milevis unna Reals nivå på benken. Mangelen på dybde i laget er selvsagt på Klopps agenda for sommeren.

Jeg er ingen Klopp-kritiker – langt der ifra. Han er en stor leder. Et utmerket forbilde. Blid og engasjert. Han er en leder som gjør fansen stolte. Nå må vi bare ta noen dagers ufortjent ferie fra fotballen før sommerhandelen og en ny sesong starter.

Vi ønsker Klopp en god sommer. Vi har fått mer enn vi trodde var mulig denne sesongen! Og til Karius: Du fortjente overhode ikke dette – du tok tabbene som en mann og det krever respekt!

Jeg tror fansen ønsker, mer enn Klopp selv, at den blide tysker kan løfte sølvtøy etter en finaleseier!