Hva kan vi vente oss i 2018-19?

Vi fikk stoltheten tilbake forrige sesong. Liverpool regnes med blant de store igjen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

En oppløftende sesong er historie. 4. plass i PL, finale i CL og rask sorti i de hjemlige cupene ble fasiten. Vi fikk stoltheten tilbake forrige sesong. Liverpool regnes med blant de store igjen. Det føles veldig godt.

Noen vil nok gulpe opp at vi vinner ingenting lengre. Sølvtøyet mangler. Vi kommer nesten helt til mål, men bare nesten.

Jeg hadde forventninger til forrige sesong også, men alle kunne se at stallen var tynn. Bredden manglet og dermed ble det for mange kamper med et svekket lag. Når Coutinho forsvant så det mørkt ut, men de røde merket knapt at han var borte.

For Liverpoolkjennere skal vi ikke repetere hva som var den store styrken til laget ifjor, men for egen del må jeg si at sesongen sett under ett var over mine forventninger. Det er alltid hyggelig!


Tittelutfordrer?

Hvor skal listen ligge i år? Det blir det store spørsmålet. Klopp vil som alltid bare ta en kamp av gangen så får vi se hva det holder til på våren 2019- vil han si. Det er hans rett og sikkert et fornuftig utgangspunkt, men flere spennende spillerkjøp i sommer bygger utvilsomt opp forventningene. Vi er utvikler oss uten tvil i positiv retning. Det skal noe til at vi overgår forrige sesong i CL. Da må vi vinne den turneringen. Man skal aldri si aldri.

Ytterligere fremgang blir enklere å spore i PL. I all annen sport kaller de fjerdeplassen for den «kjedelige» fjerdeplassen. Vi har ikke som mål å samle på hederlige fjerdeplasser. Vi må opp et hakk eller tre. Og da er vi i nærheten av å lukte på ligatittelen!

Kan vi virkelig klare å bli reelle tittelutfordrere i år? Da må vi forbi City, United og Spurs. Og holde Chelsea og Arsenal bak oss!

Vi har uten tvil et sterkere lag når sesongen starter enn vi hadde i fjor. Spørsmålet er om våre argeste konkurrenter er tilsvarende sterkere. City er gode, men etter fjorårets jubelsesong kan de få problemer med å forsvare tittelen. Mange lag opplever dette. United er alltid å regne med. Spurs har ikke handlet mye i sommer, og en ny stadion er ikke nødvendigvis en fordel. Det tar litt tid å spille seg inn. Jeg frykter at Chelsea kommer sterkere tilbake i år.

Oppsummert: Vi er reelle tittelutfordrere i år. Vi skal nå langt i CL i år igjen. Vi er med til slutt i minst en av de to hjemlige cupene- håper jeg..

Fortsatt god sommer og se frem til ligastarten i august! YNWA